Enamik kauplejaid, kellest olen teada saanud, tahavad turu absoluutselt vallutada. Mõnel õnnestub, kuid ainult aeg-ajalt, kui ei õnnestu seda vallutamist püsivaks võiduks muuta. Põhjuseid on palju, alates ebapiisavatest oskustest või kogemustest kuni püha graali puudumiseni, mille vahel on põhjus "pole piisavalt raha". Noh, hea vabanduste komplekt. Need põhjused on siiski mõneti tõesed, kuna kõik kauplejad on erinevad ja kasutavad oma kauplemispotentsiaali erinevalt.

Kaks suure kaupleja arvamust

Kaks peamist kaupleja arvamust

Turul on kaks peamist arvamust, mis jagavad kõiki kauplejaid. Esimesed on stohastikud, need, kes tahavad hinnaliikumisi ennustada. Teine, agnostikud, liiguvad lihtsalt koos turuga, jälgides seda pidevalt. Esimesed moodustavad valdava vähemuse, samas kui viimased moodustavad umbes 90%. Ja isegi kui olete stohhastik, on tõenäoline, et olete ka natuke agnostik.

Mis paneb kauplejad ühte või teist teed valima? Põhjuseid on jällegi palju, kuid ennekõike kipuvad inimesed oma arvamust toetama teooriatega, olgu need siis teaduslikud või mitte.

Efektiivse turu teooria

Näiteks tõhus turuteooria ütleb meile, et kõigil turuosalistel on juurdepääs samale teabele, mis võimaldab neil turumuutusi analüüsida ja ennustada. Nii on iga uue teabe puhul turul juba hind. Kõik turuosalised käituvad mõistlikult, nagu robotid, et seda maksimaalselt kasutada, samal ajal kui üksikettevõtja ei suuda turgu mõjutada.

Sellel pole tegelikkusega siiski mingit pistmist. Kuidas on lood juriidiliste meetmetega, mis on seotud kauplejatega, kes kasutasid siseringi vihjeid turgudel spekuleerimiseks? Või kuidas oleks nendega, kes ostavad teatud valuuta välja, et selle järele nõudlust tõsta? See selleks. Teooriad töötavad ideaalsete, mitte päris turgude jaoks.

Turu liikumise põhjused

Turu liikumise põhjused

Igal liigutamisel, mis toimub reaalsel turul, on põhjuste segadus; igal ajal võivad need põhjused olla erinevad ja ka nendevaheline korrelatsioon võib olla erinev. Mõte on mõista, et ükski emotsioon, kõne ega andmete avaldamine ei tohi hinda mõjutada, kui keegi pole esitanud tõelist ostu-müügi korraldust. Kui bullish küünal tõuseb, tähendab see, et inimesed vajutavad nuppu Osta ja isegi siis, kui küsitav hind tõuseb,

Ja sama on kandva küünlaga. Need on hinnaliikumise mehaanika põhialused. Miks toimub siis massiline väljaostmine ja väljaostmine? Efektiivsel turuteoorial on meile jällegi valmis vastus. Ettevõtja müüb riigi varad juhul, kui kohalikku baasintressi alandatakse, tööpuudus tõuseb, puhkeb sõjakonflikt jne. Teisisõnu, kui kaupleja mõistab, et vara on ohus, üritavad nad sellest võimalikult kiiresti lahti saada, isegi kui hind pole nii hea.

Ja vastupidi, kui baasintressimäära tõstetakse või kui näiteks öeldakse, et QE-programm on lõppemas, ostab kaupleja vastava vara välja. Muidugi saate aru, et igal turul on nii lühi-, kesk- kui ka pikaajalisi suundumusi, millest igaüht mõjutavad erinevad tegurid ja erinev kaal. Enne pikaajalise suundumuse ümberpööramist peaks lühiajaline suundumus esmalt kaduma. Lisaks on igal turul igat tüüpi mängijad: suured, keskmised ja väikesed ning kõik nad tegutsevad erinevatel tasanditel ja erinevatel ajavahemikel.

kokkuvõte

Kui arvestada kõiki poliitilisi ja majanduslikke tegureid, peavad kandvat küünalt näevad investorid esitama endale küsimuse: keegi müüb, kes siis neilt ostab? Siis on mõned varjatud põhjused, mis panevad inimesi ostma, kui turg langeb. Need põhjused on siiski enamasti emotsionaalsed. Paljud inimesed alahindavad emotsionaalset tegurit ja kauplemispsühholoogiat ning ometi tahavad needsamad inimesed "turu vallutada" või "oodata, kuni hind tagasi pöördub", sest "seal saab olema, laske sellel lihtsalt natuke aega". Paljudel juhtudel pole seda palju aega ja kaupleja kannatab katastroofilisi kaotusi.

Turg on nii lihtne kui ka keeruline. See on kaos, kuid isereguleeritav. See on paradoks, segu soovidest, hirmudest ja otsustest, nii kaalutud kui ka kiirustades. Iga turuliikumine toimub mitte asjata, kuid põhjuseid on palju ning dünaamilised ja pidevalt muutuvad. Seetõttu on praktiliselt võimatu ennustada, kui pikk on kolimine või kui kaua hind paraneb.


Materjali valmistab ette

Ta oli varem finantsturgude tehnilise ja fundamentaalse analüüsi laboratooriumi juht rakendussüsteemianalüüsi uurimisinstituudis. Nüüd töötab RoboForexi analüütilise osakonna juhatajana ja annab ettevõtte klientidele igapäevaseid Fibonacci analüüse.