Mis on likviidsus?

Lugemise aeg: 2 minutitVäga lihtsate sõnadega tähendab likviidsus vara võimet müüa lühikese aja jooksul hinnaga, mis on lähedane või võrdne nõutud hinnaga. Kui me sellesse küsimusesse süveneme, saame teada, et likviidsus tähendab võimalust muuta vara selle raha ekvivalendiks. Vara võib tähistada erinevad asjad, näiteks kaubad, toorained, pangahoiused, aktsiad, võlakirjad, väärtpaberid, kinnisvara jne.

Likviidsuse liigid

Likviidsusaste klassifitseeritakse vastavalt vara konverteerimise kiirusele rahaks. Teisisõnu, kui kiiresti vara saab müüa.

Suure likviidsusega varad

Seega peetakse varasid väga likviidseteks, kui neid müüakse üsna kiiresti ja hinnaga, mis on lähedane nende keskmisele turuhinnale. Ülalnimetatud tingimustel on kõrge likviidsusega varadeks aktsiad, võlakirjad ja isegi pangahoiused.

Likviidsus võib aga ühes majandusharus varieeruda palju: nn kõige suuremad kapitalisatsiooni ja turuosaga ettevõtete väärtpaberid on likviidsemad, samas kui keskmise kapitalisatsiooniga (väiksemate ettevõtete väärtpaberid) - vähem likviidsed. Selle klassifikaatori kohaselt loetakse “senti aktsiaid” (raskete aegade ettevõtete väärtpabereid) madala likviidsusega.

Varude osas võib mõni neist olla absoluutse likviidsusega, mis tähendab, et see vara on kasutusvalmis maksevahend ja seda kindlasti ostetakse. Kiire likviidsus tähendab investeeringuid valitsuse võlakirjadesse ja võlakirjadesse. Reeglina saab neid varasid 7 päeva jooksul kiiresti müüa. Madal likviidsus on pikaajaline investeering (näiteks mõne suuremahulise projekti korral) või deebetvõlg.

Madala likviidsusega varad

Tuleme siiski tagasi globaalsete määratluste juurde. Kui on kõrge likviidsusega varasid, siis milliseid neist nimetatakse madala likviidsusega varadeks? Kummaline, nagu see võib kõlada, kuid see on kinnisvara. Kinnisvara müük sõltub paljudest teguritest, nagu asukoht, elamusüsteem, ehitustööd, sotsiaalne üldkapital, võrgu utiliit, naabrid jne. Kinnisvara saab kiiresti müüa ainult siis, kui taotletud hind on turust palju madalam. hind. Enamasti peaksid oma kinnisvara müüma soovijad olema väga kannatlikud ja neil peaks olema palju aega, sest see protsess võib võtta nädalaid või isegi kuid.

Mida kallim on teie kinnisvara, seda keerulisem on seda müüa. Seega selle vara likviidsus väheneb. Teisest küljest võib turistiklassi korterite likviidsus olla mõistliku hinna ja suurema nõudluse tõttu palju suurem.

Äri on veel üks madala likviidsusega vara. Pole nii lihtne leida gruppi inimesi või üksikisikuid, kes otsivad täpselt seda, mida müüakse ja on valmis selle eest nõutud rahasumma tasuma.

Kokkusulatus

Investorite jaoks on väga oluline mõista, mis on likviidsus ja kuidas seda hinnata. Enamasti on see seotud sellega, et investeeringute põhieesmärk on võimalikult palju ja kiiresti teenida. Kui turutingimused muutuvad negatiivseks, peab investoritel olema võimalus oma varast vabaneda. Seetõttu peavad nad mõistma, kui likviidne on vara, millesse nad kavatsevad investeerida.

Avatud kauplemiskonto
Kui leiate, et see on kasulik, käsitleme kõiki kauplemise ja investeerimise aktuaalseid teemasid.

Kommentaarid

Eelmine artikkel

Baidu: Negatiivne neto esimest korda 14 aasta jooksul

Baidu (NASDAQ: BIDU) teatas esimest korda neljateistkümne aasta jooksul negatiivsest puhaskasumist, mis lükkas aktsia 16% alla. Alates IPO-st firmat juhtinud vanem asepresident Hailong Xiang astus tagasi, tema ametikoha võttis üle endine mobiilsete toodete asepresident Dou Shen. See tõestab, et praegune ettevõtte skeem on vananenud ega anna piisavalt kasumit; Nüüd on Baidu tõenäoliselt orienteeritud mobiilile.

Järgmine artikkel

Mis on CFD ja selle erinevus pärisvarast?

Kas on algajaid, kes pole endale esitanud küsimust, mis on CFD ja kuidas see erineb tegelikust varast? Läheme nendesse terminitesse sügavamale ja proovime kindlaks teha, kumb neist on huvitavam ja hõlpsamini kasutatav nii börsiturgude algajatele kui ka kogenud investoritele. Mis on CFD? […]