Kuidas indekseid kaubelda?

Mis on kauplemisindeks ja kuidas sellega kaubelda?

Lugemise aeg: 5 minutitPaljud algajad kauplejad Forex arvan, et kaubelda saab ainult valuutapaaridega. Kauplemisinstrumente on palju rohkem, kui esmapilgul tundub. Kauplemisterminalides ilmuvad kogu aeg uued instrumendid, mida uued turuosalised võivad alahinnata.

Praegu saab kaupleja alati valida instrumendi, mis sobib ideaalselt nende maitsele ja eelistustele: need võivad olla valuutapaarid, krüptovaluutad, CFD-dega, futuurid või indeksid. Täna räägime indeksitest ja kuidas neid kauplemisel kasutada.

Mis on indeks?

Kauplemisindeks on teatud grupis olevate instrumentide, näiteks erinevate ettevõtete aktsiate keskmise hinna keskmine indeks. Indeksid arvutatakse erinevate reitinguagentuuride ja organisatsioonide poolt erinevate valemite abil, näiteks lihtne keskmine hind, kaalutud keskmine hind jne. Valemeid pole vaja õppida, kuna te ei pea ise indekseid arvutama.

Igal börsil on oma kauplemisindeksid, millest populaarseimad on:

  • . Dow Jonesi indeks. See indeks ühendab 30 suurima ettevõtte aktsiad. Muide, see on üks esimesi indekseid, mis on arvutatud ja mida kasutatakse kauplemisel.
  • Järgmine populaarne on S&P 500 (Standard & Poor's) indeks. Nagu nimest võib aimata, on selles indeksis 500 ettevõtet. See sobib ideaalselt algajatele kauplejatele, kuna sellel on suurepärane likviidsus ja volatiilsus. Veelgi enam, S&P 500 reageerib üksikute ettevõtete liikumistele üsna rahulikult, kuna valemis on kasutatud nii palju aktsiaid.
  • . NASDAQ 100 indeks ühendab 100 suurima börsil kaubeldava samanimelise ettevõtte aktsiad.
  • . DAX 30 indeks. Selles on esindatud Saksamaa 30 suurimat ettevõtet.
  • CAC 40 on Prantsuse indeks, mis ühendab 40 suurimat Prantsuse ettevõtet.
  • FTSE 100 on Suurbritannia indeks, mis on arvutatud 100 suurima kapitalisatsiooniga ettevõtte jaoks.
  • . MOEX Vene indeks ja RTS Indeks ühendab 50 suurimat Venemaa ettevõtet, ainult MOEX arvutatakse rublades, RTS aga USD.

Aasia turg:

  • Nikkei 225 on Tokyo börsi indeks, mis on arvutatud 225 ettevõtte kohta.
  • Shanghai Composite on Shanghai börsi indeks.

Kauplemisindeksid

Indeksi graafik ei erine ühegi teise kauplemisinstrumendi graafikust, kuigi paljud kauplejad otsivad jätkuvalt iseärasusi. Tegelikult ei ole indeksitega kauplemine keerulisem kui näiteks CFD-d või valuutapaarid. Indekseid saab analüüsida praktiliselt iga näitaja abil, tehniline or küünlajalgade analüüs. Põhiline andmed tasub samuti tähelepanu pöörata, kuid kauplemisindeksite korral peate jälgima erinevaid allikaid ja analüüsima palju teavet.

Selles pole midagi üleloomulikku, fundamentaalne analüüs nõuab andmete suhtes lihtsalt pisut spetsiifilist lähenemist. Indeksite kasv tähendab, et ka selles sisalduvate ettevõtete aktsiad kasvavad ja tugevnevad, kui aga indeks väheneb, ei lähe ettevõtetel eriti hästi.

Tehnilise (graafilise) Fibo analüüsi kasutamine

Indeksid, aga ka muud instrumendid, moodustavad mõnikord graafikute graafilise analüüsi mustrid ja selliseid mustreid võib kasutada turule sisenemiseks. Ainult peate pöörama tähelepanu vahetuse tööajale, millel teie indeksiga kaubeldakse. Pidades meeles, et vahetus ei tööta ööpäevaringselt, moodustuvad diagrammil tõenäoliselt lüngad ja nad saavad mustrite moodustamise protsessi omamoodi korrigeerida.

Päevasisese kauplemise puhul on selline lünki ei mängi kriitilist rolli; parimad ajaraamid oleksid vahemikus M5 kuni M30. See võimaldab teil analüüsi teha paljudel küünlajalgadel peaaegu ilma lünkadeta. Lihtsaim mustrid määratleda on Lipp, Vimpel, Pea ja õladja nende ümberpööratud versioonid. Aktsiaindeksid reageerivad mõnikord väga järsult uudised, seetõttu peaksid algajad hoiduma kauplemisest vahetuse esimese 30 minuti jooksul.

Kauplemise toetamise ja vastupanu tase

Järgmine populaarseim indeksitega kauplemise võimalus on peamiste tugi- ja vastupanutasemete põrkumine. Kauplemise toetamise ja vastupanutasemete variante on mitmeid, kuid arutame keerulist lähenemisviisi, kasutades pöördumist küünlajalg mustrid, näiteks Haamer, Rippuv mees, Ümberpööratud haamer, Shooting Star, Doji ja Engulfing.

Tasemetelt tagasipõrkeid võib otsida mis tahes aja jooksul ja sessiooni avamisel tekkivad lüngad ei avalda mingit kriitilist mõju. Keskmise tähtajaga kauplemise riske tuleks siiski meeles pidada. A Stop Loss mis lünka satub, suletakse võimalikult halva hinnaga.

S&P 500 indeksi sissepääsukohad

H1-l näeme S&P 500 indeks (linnuke terminalis on SPY). Joonistagem tugi- ja takistusjooned. Mida suurem on ajalooliselt teatud väärtuse lähedal olnud hind, seda tugevamaks seda taset peetakse ja seda suurem on põrke tõenäosus (samuti pole välistatud ka purunemine). Hind lähenes võtmetakistuse tasemele ja moodustas esimest korda pöördpildi Shooting Star; siis signaal täide viidi ja indeks läks alla, lastes kauplejal mitu punkti teenida.

S&P 500 indeks
S&P 500 indeks

Millalgi hiljem lähenes hind uuesti sellele tasemele ja testimisel moodustas see taas Laskurtähe. Kauplejal õnnestus küünlajalgade mustritega kauplemise reeglite kohaselt müügivahetus uuesti läbi viia (Stop Loss pandi signaalküünlajala maksimumi taha). Sel juhul oli potentsiaalse kasumi suhte risk alla 1: 4.

S&P 500 indeks
S&P 500 indeks

Seda kauplemisstrateegiat saab mõnevõrra muuta: horisontaalsete tugi- ja takistusjoonte asemel võime kasutada kanaleid, kui need diagrammil on. Sellisel juhul tuleks ostmine teostada alumisest piirist, müümisel - kanali ülemisest piirist. Pidades silmas asjaolu, et indeksid liiguvad tavaliselt pikka aega ühes suunas, on soovitatav trendiga kaubelda. Positsioonidega vastuolus olevad positsioonid teenivad vähem kasumit ja on riskantsemad.

S&P 500 indeks

kokkuvõte

Selles artiklis oleme arutanud mitmeid populaarseid indekseid ja mõnda kauplemisvõimalust. Kõigi indeksite suhtes rakendatavaid kauplemisstrateegiaid on üsna raske kirjeldada ühes artiklis. Indeksid omavad teatavaid iseärasusi, kuid analüüsist ja võrdlusest piisab, kui ettevõtja otsustab sobiva instrumendi üle järele mõelda.

Tänu indeksitele on kauplemisinstrumentide sortiment märkimisväärselt laienenud. Veelgi enam, tänu ettevõtete arengule ja varude pidevale (kuigi tagasihoidlikule) suurenemisele liiguvad enamus indeksid tõusutendentsi. Trendiga kauplemine võib olla perspektiivis tulusam kui selle vastu kauplemine.

Avatud kauplemiskonto
[wpforms id = "5765" title = "false" kirjeldus = "false"]

Kommentaarid

Eelmine artikkel

Kahjum: 4 nende vastuvõtmise etappi, 3 nende vähendamise viisi ja 3 kasumi muutmise reeglit

Kõik, kes tulevad turule raha ihaldama, arvavad, et nad kuuluvad nende 10% edukate kauplejate hulka, keda võib nimetada "koorekreemiks". Selline mõtteviis on loogiline ja loomulik, sest - kes iganes sihib halbu tulemusi? Noh, siis kerkib küsimus: kust ülejäänud 90% pärit on? Mis juhtub nendega järgmisena? Miks üldse eksisteerib selline statistika, et ettevõtjad kaotavad 90% ja 10% saavad ettevõtted?

Järgmine artikkel

Nädal turul (10/14 - 10/20): Fed alustab raha trükkimist, nael ootab Brexiti üksikasju

Investorid on juba pikka aega harjunud väsimatu uudistevooga, mis turgu üle ujutavad. See nädal pole erand; kavandatavate uudiste loetelu näib hetkel siiski üsna neutraalne.