Miks on MT5 parem kui MT4? Kas on vähem piiranguid?

Miks on MT5 omadused paremad kui MT4? Kas on vähem piiranguid?

Lugemise aeg: 4 minutitMe kõik teame, et enamik kauplejaid kasutab MT4 platvormi, ehkki see on peaaegu 15 aastat vana. Nende aastate jooksul on tehnoloogiamaailm palju muutunud, kuid kauplejad peavad kinni vanast heast MT4-st. Selles artiklis proovime välja selgitada erinevused MT4 ja MT5 funktsioone ja vaadake, kummal neist on rohkem piiranguid.

Tõde on see, et MT5-l on palju huvitavamaid funktsioone, mis aitavad kauplemisel, samas kui MT4-l on minu arvates liiga palju piiranguid. Arutagem mõnda neist.

MT5 on kiirem kui MT4

MT5 on 64-bitine mitme voolu platvorm, samas kui MT4 on 32-bitine ühe vooluga 2 Gb mälu (või 4 Gb, kui kasutate seda 64-bitises opsüsteemis, kus 32-bitine süsteem on lihtsalt jäljendatud, mis pole hea). See on eriti oluline tagantjärele testimisel: kui teie kauplemisajalooga fail on raskem (mis võib juhtuda, kui kasutate linnuandmeid), peate selle jagama mitmeks failiks ja analüüsima neid eraldi.

MT5 on mitme turuga platvorm

MT5 on mitme turuga platvorm

See tähendab, et võite kaubelda:

  • Tsentraliseeritud turud (börsid, futuuriturud jne), kus saate kaubelda aktsiate, indeksite, toormete, futuuridega jne.
  • Detsentraliseeritud turud, näiteks Forexi ja muud börsivälised turud.

MT4-s saate kaubelda ainult börsivälistel turgudel (peamiselt Forex). Kui kauplete MT4-ga muude varadega, on need CFD-d, mida pakuvad börsivälised maaklerid, nii öelda siseturul, ainult oma klientidele, kes tegutsevad seega nende varade turutegijatena.

Tegelik tehingute maht

MT5-s saate vastu võtta andmeid tegeliku tehingute mahu, mitte ainult linnukese kohta. MT4-l on see võimatu. Puugi maht tähendab baaris toimunud hinnamuutuste arvu ja mitte midagi muud. Seega ei tea kunagi müüdud tegelikku mahtu (lepingud ja partiid).

Puukide ajalugu

MT5-s saate oma maaklerilt puukide ajalugu alla laadida ja seda uurida. MT4-l see pole saadaval, puukide andmeid saate ainult ise salvestada (koos lisainstrumendiga). Sellel meetodil on siiski oma piirangud: peate platvormi 24 tunni jooksul sisse lülitama, kuid see ei lase erinevatel põhjustel kõiki puuke koguda.

Miks on see oluline?

Vastus on lihtne. Paljud kauplejad kasutavad selliseid instrumente nagu Market Profile, Delta Volume jne.

Noh, MT4-l ei saa te kunagi teada, mis oli valitud vahemikus enimmüüdud hind või klaster. Peate seda hindama, kasutades ainult M1-ribasid. Seega, kui olete M14 lehel, peate analüüsima 15 M1 riba, et näha nende kõrgeimat ja madalaimat hinda ning igaühe linnukeid, seejärel määrake see maht igale hinnale võrdses osas (või kasutage mõnda muud kriteeriumi). või klaster selle M1 riba kõrgeima ja madalaima hinna vahel. Niisiis, proovige ligikaudselt arvutada, kui palju saab iga hinna eest müüa. Te ei saa kunagi tegelike andmetega tuttavaks, pidage seda meeles.

Sellepärast pole seda tüüpi instrumendid MT4-s eriti kasulikud. Paljud neid kasutavad on nende asjade suhtes teadmatud ja arvavad, et andmed peaksid olema tegelikud POC / VWAP / profiili tasemed. Nüüd teate, et nad eksivad. Soovitan teil neid instrumente MT4-l mitte kasutada.

Juurdepääs Times & Salesile

Selle MT5 funktsiooniga on teil juurdepääs kanalile (Times & Sales). Rakenduse Times & Sales abil saate luua tellimuste voogu, kumulatiivseid andmeid ja muid näitajaid. MT4-s pole teil sellist võimalust.

Bottide testimine võimalikult väikestel tingimustel

MT5-s saate testida robotid tegelikul turul võimalikult väikestel tingimustel

MT5-s saate testida robotid tegelikul turul võimalikult väikestel tingimustel. MT4-st saate seda teha ainult siis, kui maksate mõne täiendava tarkvara eest. Kui teete seda, peate oma kauplemisajaloo andmed alla laadima ka mitmest allikast (neid on palju, enamus kasutab sama allikat), muutma nende formaat MT4 jaoks sobivaks ja avama selle täiendava tarkvaraga platvorm. Selle protsessi lõpuleviimine võtab mitu tundi ja peate seda korrama iga kord, kui soovite uusi andmeid lisada.

Me kõik oleme näinud sadu roboteid, mis demonstreerisid tagantjärele testimisel muljetavaldavaid tulemusi, kuid päris kontol osutusid kehvaks. Põhjus on peamiselt selles, et need loodi andmete põhjal, millel oli tegelike turutingimustega vähe ühist.

Mitmesümbol

See on üks MT5 funktsioonidest, kus saab mitmesümbolilisi strateegiaid karbist testida. MT4-l pole see võimalik.

Kauplemisajaloo import

Mõned funktsioonid muudavad MT4 siiski soodsaks. MT5-s ei saa te kasutaja kauplemiste ajalugu importida. MT4-l saate seda teha.

Võrguühenduseta diagrammid

MT5-s ei saa te võrguühenduseta diagramme luua. MT4-l on see võimalik. Minu arvates on see kõige olulisem (ja võib-olla ainus) asi, mis MT5-l puudub.

MT5-l on paremad kauplemistingimused

RoboForexi klientidele pakub MT5 kauplemisplatvorm paremaid kauplemistingimusi ECN-i kontodel. Kui registreerite MTN-is ECN-i konto 5. aasta lõpuni, saate juurdepääsu kauplemisele peamistel tingimustel, mis on järgmised:

  • Levik: alates 0 punktist
  • Tellimuse täitmise kiirus: alates 0.1 sekundist
  • Minimaalne sissemakse: 10 USD (5,000 USD asemel)
  • 36 valuutapaari, metallid, USA aktsiate, indeksite ja nafta CFD-d
  • Maksimaalne finantsvõimendus: 1: 500
  • Minimaalse tellimuse maht: 0.01.

Lisateave RoboForexi veebisait.

järeldus

MT5

Oleme arutanud vaid mitmeid MT4 piiranguid. Arutame lähemalt artiklites, mida jälgida. Selles mõttes on MT5 kauplemisterminal arenenum ja paindlikum, kuna sellel on ajakohastatud arhitektuur ja tehniliste omaduste komplekt. Ka maaklerid pakuvad MetaTrader 5 platvormi kasutavatele klientidele tavaliselt paremaid kauplemistingimusi.

Alusta kauplemist
Parimate ettepanekute põhjal postitame artikleid.

Kommentaarid

Eelmine artikkel

Kuidas kasutada suhtelise jõulisuse indeksit (RVI) kauplemisel?

Selles ülevaates käsitleme suhtelise tugevuse indeksi (RVI) indikaatorit. See aitab määratleda finantsinstrumendi hinnamuutuse dünaamikat teatud perioodil.

Järgmine artikkel

Toornafta hinnaprognoos: märtsi kõige ebaselgem vara

Viimasel ajal on naftaturu käitumine tekitanud sama palju küsimusi kui hüüatusi - terve hulk inimlikke emotsioone. Naftahinnad kogesid 2020. aasta märtsis kõige stressirohkemat aega viimastel aastatel. Rasked ajad pole veel möödas. Nüüd on aga viimane aeg teada saada, mis toimub.