Meelelahutusvaldkonnas on palju ettevõtteid ja korporatsioone ning need kõik on mingil määral märgatavad. Kuid täna valisin ettevõtted, mis kannatavad COVID-19 all, nagu paljud teisedki, kuid neil õnnestub kursil püsida. Selle Walt Disney Company (NYSE: DIS) Ja Sony Corporation (NYSE: SNE).

Nad on meelelahutuse, video ja televisiooni hiiglased. Igal ettevõttel on oma tegevusvood, kuid nad on ühendatud ühes valdkonnas - meelelahutustööstuses, milles nad on juhid. Igal ettevõttel on oma eripärad, mis aitavad mitte ainult kriisist üle elada, vaid ka ebastabiilse turuolukorra korral kasumit teenida.

Vaatleme nüüd neid ettevõtteid ja nende aktsiaid eraldi ja võrrelge põhiandmeid tehnoloogiaanalüüsiga. Proovime tõmmata paralleele ettevõtete vahel ja prognoosida nende tulevast turukäitumist.

Walt Disney Company

Kui karantiin algas, lõpetasid paljud inimesed üle kogu maailma kinno ja lõbustusparkidesse mineku; kõigepealt kannatas Walt Disney Company, sellest hoolimata leidis ettevõte väljapääsu.

Disney fundamentaalne analüüs

Voogedastusplatvormide klientide arvu kasv kompenseerib mõnevõrra nende puudumist lõbustusparkides: märtsi lõpust 2020. aasta mai alguseni kasvas Disney + veebiteenuste abonentide arv 33.5 miljonilt 54.5-ni miljonit, mis oli ettevõtte rekord.

Peab mainima, et Disney platvorm on Netflixile tõsine rivaal: see ei pruugi viimast tõsiselt kahjustada, kuid mängib kindlasti närve. Põhjus, miks Disney ei pruugi Netflixi turult välja suruda, on asjaolu, et neil on erinevad tellijad.

Online-meelelahutusele üleminek aitab Disney-l katta olulisi kaotusi, mis tekivad lõbustusparkide ja muude võrguühenduseta meelelahutusasutuste jaoks. Viimase majandusaasta jooksul kasvas Disney sissetulek 20.7% aastas. Arvan, et see on tõsine tulevase edu lubadus. Tänapäeval üritavad paljud ettevõtte rivaalid oma kahjusid minimeerida, unistades ainult kasumist.

Disney varude tehniline analüüs

D1 osas taastavad aktsiad oma positsiooni pärast kiiret langust. Nad kasvavad tõusuteel väikeste tõmbamistega ja on ületanud EMA50.

EMA50 ületamine ei tähenda trendi ümberpööramist: kuigi hind suundub EMA200 poole, võib selle trendimuutuse ennustamine olla liiga julge. Tõusutrendi areng on aga ilmne ja edasist kasvu prognoosivad ka paljud finantsanalüütikud. Ma arvan, et peaksime nendega nõustuma.

Pandeemiad võivad kasvu pisut pidurdada, soovitan siiski osta. Kasvu eesmärk on praegu $ 125.00–127.00. Hind võib oma teekonnal paraneda, jäädes tõusu kanali piiridesse.

Walt Disney tehnoloogia analüüs
Walt Disney tehnoloogia analüüs

Sony Corporation

Hoolimata ettevõtte spetsialiseerumisest elektrooniliste seadmete ja vidinate tootmisele, on Sony praegu Disney tugev konkurent. Tehnoloogia valdkonnas on konkurents Sony jaoks liiga tihe, kuid see proovib kõvasti. Siiski läheb meelelahutuse valdkonnas palju paremini.

Paljud inimesed peavad koju jääma ja oma vaba aega võimalikult palju mitmekesistama. Niisiis püüab ettevõte rahuldada konkurentide kõrval kasvavat nõudlust veebimeelelahutuse järele, pakkudes uuendusi, värskendusi ja allahindlusi.

Sony: põhjapanev analüüs

Ettevõte esitleb oma järgmist aruannet mais; prognoositakse ebaolulist tõusu, mis omakorda võib aktsiahinda pisut mõjutada. Vahepeal ei teeni mõned ettevõtte rivaalid, mida ma pole artiklis käsitlenud, isegi väikest kasumit. Arvan, et praeguses turuolukorras on isegi väike kasum suur saavutus.

See näitab, et ettevõte püsib kursil sõltumata kriisist ja lakkamatust finantskriisist. Kui ettevõtte kasum püsib positiivne, on Sonyl kõik võimalused võistelda konkurentidega võrdsetel tingimustel.

Sony aktsiate tehniline analüüs

D1 osas näitavad noteeringud positiivset dünaamikat pärast kasutuselevõtmist. Varud moodustavad tõusutee, kuigi aeglaselt.

Sony aktsiad kauplevad praegu EMA200-st kõrgemal, mis näitab bullish trendi. Samal ajal näitab EMA50 väikest kasvu: see tähendab, et kaks EMA-d võivad peagi ristuda ja aktsia hind kasvab.

Kuni juhtivad analüütikud ennustavad ka nende varude kasvu, annab see meile lootust. Kasvu eesmärk on praegu vastupanutasemel 67.00 dollarit.

Sony Corporationi tehnoloogiaanalüüs
Sony Corporationi tehnoloogiaanalüüs

D1 väiksema skaala korral võime näha, et 2018. aasta lõpus - 2019. aasta alguses näitasid aktsiad suurt paranduslainet ja näitasid seejärel tõsist kasvu, uuendades kõrgusi. Paralleeli tõmmates võime arvata, et see stsenaarium kordub.

Üsna pea (võib-olla sel aastal) uuendavad Sony aktsiad rekordeid ja arendavad üldist tõusevat dünaamikat. Kasvu järgmine pikaajaline eesmärk võib olla 80.00 dollarit.

Sony Corporationi tehnoloogiaanalüüs
Sony Corporationi tehnoloogiaanalüüs

Mõtte sulgemine

Meelelahutuse valdkonnas on palju tähelepanu väärivaid ettevõtteid. Praeguses etapis pole Disney ja Sony ainsad, kes jätkavad kasumi teenimist, samal ajal kui paljud teised kannatavad kahjumit, seega võib teisi hiiglasi analüüsida sarnaselt.

Võib-olla sõltub palju ettevõtte suurusest ja selle kohanemisvõimest. Need on tegurid, millele peaksite selles sektoris kauplemisvõimaluste otsimisel tähelepanu pöörama.


Materjali valmistab ette

On olnud Forexis alates 2009. aastast, kaupleb ka börsil. Osaleb regulaarselt RoboForexi veebiseminaridel, mis on mõeldud mis tahes kogemustega klientidele.