Täna tutvume a tehniline analüüs muster nimega Teemant. Võrreldes teistega tehnilise analüüsi mustrid, kuvatakse diagrammil Diamond muster üsna harva. See on number üks põhjus, miks see enamiku kauplejate seas ebapopulaarne on. Väikese peal ajaraamid, võtab teemandi moodustamine vähe aega ja võib selle välja töötada märku paari poolt küünlajalad. Suurematel ajakavadel, alates D1-st ja kõrgematel, võib mustri valmimine võtta mitu kuud, mis ei suurenda selle atraktiivsust ettevõtjate jaoks.

Mitte iga kaupleja ei saa endale lubada, et oodata signaali tekkimiseni kaks-kolm kuud. Teemandil on siiski oma eelised: see töötab signaalist peaaegu alati välja ja võib tuua märkimisväärset kasumit.

Diamondikaardi moodustamise tingimused ja põhimõtted

Teemant on a ümberpööramise muster mis moodustab langustrendi ülaosas või languse lõpus. Lihtne on arvata, et see näeb välja nagu teemant.

Teemantmuster, mis moodustab trendi tipu

Moodustamine ülaosas trend toimub järgmiselt. Esiteks moodustab hind laieneva kolmnurga: see võib olla võrdhaarne või veidi ebakorrapärase kujuga. Pärast seda, kui hind jõuab tippudesse, hakkab see hääbuma ning graafikul hinnakõikumiste amplituud väheneb. See on mõnes mõttes volatiilsuse vähenemine, kui enamik turuosalisi, eriti suuremad, on oma positsioonid sisse võtnud ja hakkavad ootama, millal teised tegutsevad.

Siis siseneb sündmuskohale teine ​​mängijate laine: nad on mustrit märganud ja soovivad signaali pealt raha teenida. Asi on selles, et Teemandi mustri ärakasutamine põhineb turu hilinejate ahnusel; siiski ei saa nad esimese mängijatega võistelda ja saavad lihtsalt osta kohas, kus esimese laine mängijad müüma hakkavad (sulgedes positsioonid, mis on juba natuke kasumit toonud).

Selle tulemusel hakkavad noteeringud kiiresti langema, tekitades turul teatavat paanikat, nii et ka teine ​​ostjate laine kiirustab oma positsioone sulgema. Seega moodustab teemandi kuju ülaosa ülaosas.

Rombikujuline muster trendi tipus
Rombikujuline muster trendi tipus

Rombikujuline muster, mis moodustab trendi põhjas

Sarnast olukorda võib näha langustrendi madalaimal tasemel, ainult turuosalised vahetavad kohti. Mõnda aega domineerivad turul langused esile kutsuvad karud. Teatud hetkel alustab hind külgsuunas liikumist, laiendades amplituudi (tekitades laieneva kolmnurga), siis volatiilsus kahaneb ja diagrammil moodustub teine ​​- koonduv - kolmnurk.

Siis turuosalised vaadake Teemanti ja nende ahnus ajab neid üle. Nad hakkavad aktiivselt müüma, kuid üldiselt on müüjaid vähem kui neid, kes võidavad kasumit esimesest lainest (kasum võetakse vastupidise ostutellimuse alusel). Selle tulemusel hakkavad noteeringud kasvama.

Siis mängib kauplejate teise laine ahnus neile kurja nalja ja nende kaotatud positsioonide sulgemine viib järsu hinnatõusuni. Esimene müüjate laine sulgeb oma positsioonid kasumiga ja teine ​​- kahjumiga. Kokkuvõttes, hoolimata sellest, kui sageli või harva Diamond-diagrammi muster moodustub, leidub alati neid, kes jäid esimesse lainesse hiljaks ning nende ahnus ja kogemuste puudumine viivad mustri tööni.

Rombikujuline muster trendi lõpus
Rombikujuline muster trendi lõpus

Mõnel juhul, kui teise laine kriitiline mass ületab esimest lainet, võib teemantmuster muutuda kaubanduse jätkamise mustriks. See olukord ei ole siiski mustri töö ja parem on see vahele jätta.

Müügipositsiooni avamine Diamond diagrammi järgi

Pärast mustri lõpuleviimist joonisel joontega peab see välja nägema teemant. Hind puhkeb alt üles tugiliin; küünlajalg peab selle joone alla sulguma.

Avage eelistatud mahuga müügiäri. Asetage a Stop Loss lähima kõrge taga: tavaliselt on see üleval paremal vastupanu rida, mille lähedal hind suleti. Võimalik kasum arvutatakse 60–80% Diamond'i kõrgusest (vertikaalne mõõde).

Teemantmuster - müük
Teemantmuster - müük

Teise võimalusena võite siseneda kaubandusse Diamond's low'i murdmisel. See on konservatiivsem viis positsiooni avamiseks, mis võib mõnel juhul kaitsta kauplejat mustri vale murdumise eest. Potentsiaalset kasumit arvutatakse samamoodi - 60–80% Diamond'i kõrgusest. SL-i võib paigutada nii, nagu ülalpool kirjeldatud, või teemantkõrguse taha.

Teemantmuster - müük
Teemantmuster - müük

Ostukaubanduse avamine Diamond diagrammi järgi

Hind murrab parempoolse ülemise takistusjoone ja küünlajalg sulgeb selle joone kohal. Avage eelistatud mahuga ostutellimus. Pange SL lähima madalaima taha, mis on tavaliselt alumine parempoolne tugijoon, mille lähedal küünlajalg sulgus. Võimalik kasum arvutatakse samuti kui 60–80% Diamond diagrammi mustri suurusest.

Teemantmuster - kaubanduse ostmine
Teemantmuster - kaubanduse ostmine

Teise võimalusena võite kaubanduse siseneda teemandi kõrgpunkti murdmisel. Nagu müügi puhul, on see ka konservatiivsem variant. SL asetatakse kas lähima madalama taha, nagu eelmisel juhul, või Diamond's low'i taha.

Teemantmuster - kaubanduse ostmine
Teemantmuster - kaubanduse ostmine

Mõtte sulgemine

On mitmeid olukordi, kus ei tohiks tehinguid avada:

  1. Muster pole täielik
  2. Moodustava teemantdiagrammi sees ei toimu kaubavahetust

Kaupluse avamisel järgige alati oma riskijuhtimise reegleid. Kuni teemantdiagrammi muster moodustub suurtel ajavahemikel, võib SL-i suurus mõnikord olla liiga suur, võite siiski kaubavahetuse avada juba selle alguses. Vaatamata sellele, et Diamond-muster on diagrammil haruldane, võite seda kasutada üsna edukalt.


Materjali valmistab ette

On olnud Forexis alates 2009. aastast, kaupleb ka börsil. Osaleb regulaarselt RoboForexi veebiseminaridel, mis on mõeldud mis tahes kogemustega klientidele.