Selles ülevaates käsitleme kauplemist üleostetud ja ülemüüdud alad. Kaupleja võib kasutada spetsiaalseid näitajad mis analüüsivad hinnamuutuste dünaamikat ja näitavad üleostetud ja ülepaisutatud alasid.

Mis on enam ostetud ja enampakkunud alad?

Finantsturgude mõisted "üleostetud" ja "ülemüüdud piirkonnad" osutavad instrumentide väärtuste lühiajalistele kõikumistele keskmisest. Need terminid ütlevad, et hind on teatud suunas üsna kaugele jõudnud. Üleostetud turuolukord tähendab, et finantsinstrumendi hind on läinud liiga kõrgeks, samas kui ülemüüdud seis tähendab, et see on liiga madal.

Ostetud olek on hinnataseme oluline tõus (protsentides) lühikese aja jooksul või mitme päeva pikkune pikk tõusutrend. Näiteks võib nafta hind üle osta, kui see hüppab kahe või kolme päeva jooksul 10–15% või tõestab mitme päeva jooksul tagasilanguseta kasvu.

Üleostmise tagajärjel moodustab hind edetabelis uued kohalikud rekordid. Pärast seda, kui pullid on hinnataseme üsna kõrgele tõuganud, muutes vara enam osttuks, võib igal hetkel järgneda korrektsioon allapoole.

Kui instrument on üle müüdud, moodustuvad diagrammil kohalikud madalaimad väärtused. See tähendab, et karud on surunud kiiruse üsna madalale ja ülespoole korrigeerimine võib alata igal hetkel.

Spetsiaalselt kavandatud kauplemisnäitajad võivad aidata kauplejal mõne vara enampakkumisel või ülemüügil olekut tabada. Selleks jaotatakse indikaatori aken kaheks alaks: üleostetud ja ülepaisutatud alad. Neisse tsoonidesse sattudes iseloomustavad indikaatorid instrumendi praegust finantsolukorda (olgu see siis enampakkumise või ülemüügi korral) ja annavad teatud kauplemine signaale.

Praegu on palju indikaatoreid, mis aitavad määratleda üleostetud ja ülepaisutatud piirkonnad. Arutame lühidalt kolme kõige populaarsemat näitajat (mis on sisse ehitatud paljudesse kauplemisplatvormidesse):

Stochastic Ostsillaator

Selle näitaja looja ja suurim fänn on populaarne börsikaupmees George Lane. Stochastic on ostsillaator, mis näitab hinna praegust positsiooni protsentides eelmisest hinnaklassist. Stochastik hindab härgade ja karude võimet saavutatud äärmuste korral hinda sulgeda.

Stohhastiline ostsillaator Joonestatakse eraldi aknas hinnaskeemi alla ja koosneb kahest põhirivast:% K - kiire joon ja% D - aeglane joon. Indikaatori väärtused varieeruvad vahemikus 0 kuni 100%; tasemetel 20 ja 80% tõmmatakse signaalijooned, eristades ülemüüdud (0-20%) ja üleostetud (80-100%) piirkonnad.

Ülepaisutatud ja üleostetud alad - stohhastiline ostsillaator
Ülepaisutatud ja üleostetud alad - stohhastiline ostsillaator

Suhtelise tugevuse indeks (RSI)

See indeks hõlmab ostsillaatorite rühma. Selle lõi ja tõukas liikuma J. Welles Wilder. RSI hindab eelmise perioodi suhtes kehtiva hinna positsiooni ja dünaamikat. RSI arvutatakse eraldi aknas hinnatabeli all.

RSI on kolm signaalitaset: 30, 50 ja 70. Üle 70 asuvat piirkonda nimetatakse üleostetud alaks, kuhu peaksite müüma. Alla 30-aastane ala on üle müüdud piirkond, kust peaksite ostma. Kui turul on silmatorkav suunatud suundumus, kasutage signaale ainult koos trendiga.

Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - RSI
Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - RSI

Demarker

DeMarkeri indikaatori lõi aktsiakaubanduse ekspert (ja paljude teiste näitajate looja) Thomas DeMark. Indikaatori eripäraks on tähelepanu pööramine mitte hindade sulgemisele (nagu paljudele teistele ostsillaatoritele), vaid keskmistele tõusudele ja langustele. Arvutusmeetod seisneb praeguste kõrg- ja madalseisude võrdlemises eelmise perioodi äärmustega.

Demarker arvutatakse eraldi aknas hinnaskeemi all ja koosneb ühest peajoonest, mis kõigub vahemikus 0 kuni 1. Pindala 0.7 ületavat piirkonda nimetatakse üleosttuks, kus hind võib allapoole pöörduda. Pindala alla 0.3 nimetatakse ülemüügiks, kus võiksite osta.

Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - DeMarker
Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - DeMarker

Üleosttud ja ülepaisutatud aladega kauplemise strateegia

Ostetud ja ülemüüdud aladega kauplemise strateegia tundub esmapilgul lihtne: müüge üleosttud piirkonnas ja ostke ülemüügil. Sellegipoolest tuleb arvestada ühe asjaga: praegune suundumus. Üldiselt: tehniline analüüs on: kaubelda trendiga.

Kui turg on sees vahemik, võite kaubelda üleosttud ja ülemüüdud aladega mõlemas suunas. Kui aga ilmneb üles- või langussuund, müüge seda suundumust paremini.

Sellele vaatamata paistavad enamasti signaalid piirkondades suundumusele vastu ning on täielikult teie otsustada, kas neid kaubelda või mitte. Minu jaoks eelistan ma oodata korrektsiooni ja kaubelda trendiga.

Ostmine ülemüügipiirkonnas

Otsige ülespoole või korterit ostvaid signaale. Kui on ilmne tõusutrend, oodake allapoole korrektsiooni algust. Oodake, kuni indikaator (stohhastiline, RSI, DeMarker või mõni muu) siseneb ülemüügipiirkonda ja hakkab tagurpidi ülespoole liikuma; graafikul moodustub kohalik madalseis.

Avage ostupositsioon. Asetage a Stop Loss moodustatud kohaliku madala taga. Esimene eesmärk Take Profit on diagrammi eelmine kõrgeim punkt; kui see lahti saada, võivad noteeringud veelgi kasvada.

Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - ostke
Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - ostke

Müüa üleostetud piirkonnas

Kaubandussignaalid languse või korteri müümiseks. Toimimisviis on järgmine:

  • Oodake, kuni hind paraneb praeguses langustrendis ülespoole.
  • Hankige indikaatori signaal (stohhastiline, RSI, DeMarker jne) üleostetud piirkonnas. Hinnakaardil kujuneb kohalik kõrgeim.
  • Avage müügikaubandus SL-ga moodustatud kohaliku kõrgeima ja TP taga - hinnatabeli eelmisel madalaimal tasemel.
Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - müüa
Ülepaisutatud ja üleostetud piirkonnad - müüa

Bottom line

Ostetud ja ülemüüdud aladega kauplemine on kauplejate seas üsna populaarne. Näitajaid on palju ja originaalseid kauplemise strateegiad kuulsate kauplejate poolt, kes on mõeldud nende piirkondade avastamiseks.

Minu arvates on selline kauplemine kõige tõhusam koos tehnika analüüsiga, kui valite tehinguid põhjalikult, enamasti koos praeguse trendiga.


Materjali valmistab ette

On kauplenud finantsturgudel alates aastast 2004. Omandatud teadmised ja kogemused moodustavad tema enda lähenemisviisi varade analüüsile, mida ta jagab hea meelega RoboForexi veebiseminaride kuulajatega.