Uue kuu algus on tavapäraselt statistika ja uudiste voogude aeg. Suurt tähtsust omavad USA numbrid ja Aasia andmed. Sellel nädalal ei hakka teil kunagi igav.

USD: kõik sõltub tööturust

Nagu tavaliselt, annab USA uue nädala alguses välja võlakirja statistika tööturu kohta. Pärast seda, kui Fed juht Jerome Powell kommenteeris, et Fed muudab inflatsioonistrateegiat ja tööhõivesektoris tal eesmärke pole, talub turg isegi nõrku andmeid. Näiteks oleks augustis võinud töötuse määr tõusta 9.9% -ni eelnevast 10.2% -st. Muud andmed on vaevalt tugevamad, sest nädalased aruanded näitasid vähe optimismi. Palgaarvestused, mis ei ole seotud põllumajandustootjatega, võivad töökohtade arvu suurendada 1.55 miljoni võrra - varasema 1.7 miljoni kasvuni. Mida rohkem töökohti luuakse, seda parem; hetkeline impulss majanduses on aga möödas, samas kui täielik taastumine võtab kannatlikkust ja aega.
Esiteks avaldatakse teave äritegevuse kohta USA teenindussfääris, samuti tööjõukulud, tehaste ehitustööstuste tellimuste maht jne. Andmeid on rohkem kui turg suudab kasutada, seega on volatiilsus EURUSD-st võib kasvada.

EUR: peamine on stabiilne meeleolu

EL avaldab juulis lõpliku PMI statistika tööstus- ja muu sektori kohta. On oluline, et positiivne impulss püsis siin. avaldatakse ka töötuse määr, tase 0f 7.8% jääb muutusteta. Pange tähele jaemüügistatistikat: kui varem suurenes see 5.7%, siis sel kuul on ülejääk tõenäoliselt 3–4%.

AUD: statistika annab impulsi

Austraalia reservpank peab koosoleku ja teha otsus intressimäära kohta. See püsib 0.25% aastas, siin muudatusi ei kavandata; RBA võib siiski muuta oma retoorikat maailmariskide ja Hiina sündmuste osas. Kui asjad lähevad sujuvalt ja rahulikult, võib AUD tugevneda. Nädala jooksul avaldab Austraalia SKT, kaubandusbilansi ja jaemüügistatistika. Mida tugevamad on aruanded, seda parem on AUD.

JPY: jeen elab ilma stressita

Jaapan on seal ka makromajanduslikus kalendris. Pärast uudiseid peaminister Shinzo Abe pensionist mõne terviseprobleemi tõttu on jeen juba stabiliseerunud ja seda tõlgendatakse jällegi pigem kaitsevaraks kui eraldi valuutaks, millel on oma eripärad. Jaapan avaldab jaemüügi ja tööstustoodangu statistika, samuti tarbijate usalduse indeks. Asjad näivad nõrgad, kuid loodame, et statistika toob teatavat optimismi.

CAD: tee sõltub õlist

Kanada näitab tootjahinnaindeksi, kaubandusbilansi ja tööhõivesektori andmed. CAD-i puhul on asjad neutraalsed seni, kuni naftaga kaubeldakse korteris.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.