Oktoobri uus nädal tõotab olla huvitav: selles on statistika, igakuine OPECi naftaturu aruanne ja USA presidendivalimiste kampaania. Seda sügist võib nimetada muuks kui igavaks.

Poliitika: keskenduge USA presidendivõistlusele

Poliitika: keskenduge USA presidendivõistlusele

Pärast seda, kui USA president Donald Trump oli pärast haigust naasnud oma poliitilise tegevuse juurde, hakkas USA presidendikampaania hoogu koguma. Trump kas toidab turgu teabega majanduse edasise stimuleerimise üle peetavate kõneluste kohta või avaldab teise jutu, mis raputab indekseid ja noteeringuid. Sel nädalal on esmaspäeval paus, sest on Kolumbuse päev ja puhkepäev, ülejäänud nädalal on aga suur volatiilsus.

GBP: liiga palju andmeid

GBP: liiga palju andmeid

Sel nädalal koostab Suurbritannia tööturu statistikat augusti ja septembri kohta, sealhulgas töötuse määr suve lõpus. Prognooside kohaselt on indeks kasvanud 4.3–4.4%, mis on Inglise Panga ja GBP prognooside jaoks üsna valus. Mida nõrgem on tööturustatistika, seda madalam on nael.

EUR: veidi statistikat

EUR: veidi statistikat

Sel nädalal pöörake tähelepanu andmetele EL-i tööstustoodangu kohta augustis. Dünaamika võib jääda positiivseks, kuid impulss on kindlasti nõrgenenud. Pealegi avaldab EL septembri lõpliku inflatsioonistatistika, mis võib näidata deflatsiooni -0.3% võrreldes aasta jagu. EUR on selle uudise juba arvesse võtnud, siiski on turbulents võimalik.

AUD: tööturg võib valuutale survet avaldada

AUD: tööturg võib valuutale survet avaldada

Sel nädalal avaldab Austraalia uusi andmeid augusti töötuse määra ja sama kuu tööhõive parameetrite kohta. Töötus võib olla kasvanud üsna märkimisväärselt, mis võib kahjustada majandust ja tööturu üle kuumeneda. Austraalia on pikka aega tegelenud kaevandussektorist vabanevate ressursside mõistliku rakendamisega; ikkagi võib töötute sissevool olukorda keerulisemaks muuta. Mida halvemad on andmed, seda tõenäolisem on AUD-i müük.

Brent: OPEC koostab aruannet

Brent: OPEC koostab aruannet

Sel nädalal esitab OPEC igakuise naftaturu aruande koos pakkumise ja nõudluse ilmsete parameetritega. Nendel päevadel on olukord selles sektoris üsna haletsusväärne: Liibüa on valmis pakkumise parameetrid turule tagastama, kuna eriolukord on El Sharara naftaväljalt kõrvaldatud; vahepeal pole COVID-19 probleemide tõttu maailma osariikidel huvitav rohkem energiakandjaid osta. Kõik see hoiab naftat surve all ja OPECi aruanne võib emotsioone tekitada.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.