Nädal turul: keskpangad ja statistika

Nädal turul: keskpangad ja statistika

Vaadatud: 255 seisukohad
Lugemise aeg: 3 minutitMaailma keskpangad on valmis uuteks konverentsideks ja aruteludeks oma krediidi- ja rahapoliitika üle, statistikat avaldatakse pidevalt ning turg on endiselt riskist vaimustuses ja jätab valuutade üleostetud olukorra tähelepanuta.

Keskpangad: vale aeg otsuste tegemiseks

Keskpangad: vale aeg otsuste tegemiseks

Sel nädalal on Tšiili, Kanada, Brasiilia, Ukraina, Serbia ja Peruu keskpankadel konverentsid. Graafikud on üsna mahukad, kuid tõenäoliselt ei muutu nende krediidi- ja rahapoliitika raamistik. Kapitaliturgude jaoks on see hea signaal, mis võimaldab riske adekvaatselt hinnata.

USD: stabiilne statistika on hea uudis

USD: stabiilne statistika on hea uudis

USA kavandab koronaviiruse vastase vaktsineerimise tippkohtumist ja kui selle tulemused on positiivsed, suureneb turuhuvi riski vastu, samal ajal kui USD nõrgeneb. Statistika hulgas tuleb märkida Michigani ülikooli tootjahinnaindeksit ja esialgset CCI-d. Mida stabiilsem on statistika, seda parem on USD.

EUR: kas EKP on valmis midagi muutma?

EUR: kas EKP on valmis midagi muutma?

Sel detsembri uuel nädalal on konverentsil ka Euroopa Keskpank. See on selle aasta lõplik, nii et keskpank tõenäoliselt ei muuda midagi; pealegi oleks mõistlik oodata varem rakendatud stimuleerimismeetmete mõju. Võimalik, et krediidi- ja rahapoliitika jääb selliseks, nagu see on; pöörake siiski tähelepanu EKP juhi Christine Lagarde kommentaaridele - ta võib anda näpunäiteid regulaatori edasise tegevuse kohta.

JPY: palju andmeid, vähe perspektiive

JPY: palju andmeid, vähe perspektiive

Sel nädalal väljastab Jaapan makromajanduslikke andmeid teise kvartali tööturu, jooksevkonto, majapidamiste kulutuste (mis on väga informatiivne teave) ja lõpliku SKP kohta. Samuti võivad PPI ja eeltöötletud tööpinkide tellimused olla pigem informatiivsed. Tugev statistika võib jeeni toetada, kuid tavaliselt reageerib see numbritele nõrgalt, samas kui huvi turvaliste varade vastu on endiselt tasane, mis pole JPY jaoks halb.

GBP: nael ei kaota kunagi jõudu

GBP: nael ei kaota kunagi jõudu

Suurbritannia ja ELi Brexiti üle peetavateks produktiivseteks läbirääkimisteks jääb järjest vähem aega, kuid GBP näib olevat muretu. Uus nädal toob palju andmeid, alates tootmisindeksitest kuni SKP ja inflatsioonimäärani. Nüüd on GBP korras ja positiivsed uudised Brexiti kohta annavad GBP-le uue impulsi.
Kui leiate, et see on kasulik, käsitleme kõiki kauplemise ja investeerimise aktuaalseid teemasid.

Kommentaarid

Eelmine artikkel

Mis toimub USD-ga?

Mis on selle põhjused?

Järgmine artikkel

Novembri hinnang: liidrid ja autsaiderid aktsiaturgudel kogu maailmas

Kes nimekirjadesse sattusid?