Detsembri uus nädal võib tunduda huvitav ainult seetõttu, et selleks on kavandatud rohkelt keskpanga konverentse. Arutame neid eraldi.

Brent: valmis kasvama

Brent: valmis kasvama

OPECi kuuaruandes pole midagi erilist: seal, kus gaasivarustus on langenud, on naftavarustus veidi suurenenud, mis loob üsna ühtlase pildi. Brent on jätkuvalt valmis kasvama, kaubeldes 51 dollariga.

Keskpangad igal pool

Keskpangad igal pool

Maailma peamine rahapoliitika jätkub koosolekutega. Sel nädalal toimuvad konverentsid Kasahstani, Ungari, Indoneesia, Mehhiko, Norra, Šveitsi, Taiwani, Tšehhi, Filipiinide ja Suurbritannia keskpankades. Tõenäoliselt püsib rahapoliitika aastavahetuse eel muutusteta, seega ei muutu ka suhtumine riskidesse.

USD: vaikne statistika on USD suhtes neutraalne

USD: vaikne statistika on USD suhtes neutraalne

Sel nädalal avaldab USA detsembri tootmise indeksi ja novembri tööstustoodangu parameetrid, kus on oodata väikest kasvu. Pealegi on oodata jaemüügistatistikat (väikese langusega) ja detsembri esialgset PMI-d töötlevas tööstuses. Samuti ootab USA novembris Housing Startsi indeksit, prognoosides langust 0.2% m / m. Mida rahulikumad on indeksid, seda parem on USD.

JPY: keegi ei taha kaitsevarasid

JPY: keegi ei taha kaitsevarasid

Sel nädalal on Jaapani keskpangal veel üks konverents ning tema krediidi- ja rahapoliitika peamised parameetrid jäävad muutumatuks. Jaapan eelistab oodata, kuni USA uus administratsioon otsustab oma sise- ja välispoliitika. JPYd ei kasutata praegu kaitsevarana, mistõttu see jääb stabiilseks.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.