Lõbusam koos: Google ja Facebook süüdistatakse vandenõus

Lõbusam koos: Google ja Facebook süüdistatakse vandenõus

Lugemise aeg: 2 minutitMuidugi kuulub meie süda reitingute hulka, kuid selles on salakoda, mida hõivavad kohtuasjad IT-ettevõtete vastu. On viimane aeg öelda teile, milles süüdistatakse Google'i ja Facebooki ning millised eesmärgid hagejaid taotlevad. Alustame!

10 riiki Google'i ja Facebooki vastu

Bloombergi andmetel kaebas Texase peaprokurör Ken Paxton 16. detsembril Google'i kohtusse, süüdistades seda veebireklaami turu monopoliseerimises ja kavandamises Facebookiga.

Veel 10 osariiki toetasid kohtuasjaga liitumist Texases: Idaho, Arkansas, Indiana, Kentucky, Mississippi, Missouri, Põhja- ja Lõuna-Dakota ning Utah.

Veel süüdistustest

Mister Paxton kinnitab, et tütarettevõte Alphabet kasutas oma positsiooni ja jõudu oma platvormi Open Bidding reklaamioksjonite tulemuste võltsimiseks; justkui ignoreeriti kõrgemaid pakkumisi ja Google võitis alati.

Ja see pole see: korporatsiooni süüdistatakse lepingulises skeemis Facebookiga, mis on selle peamine konkurent reklaamivaldkonnas. Krundi eesmärk on turu jagamine. Nagu Bloomberg ütleb, tundis sotsiaalvõrgustik enampakkumiste vastu suuremat huvi, Google'il aga lubati reklaamide hindu tõsta.

Nii võtsid kaks IT-hiiglast, nagu väidavad hagejad, tublid ameeriklased ja teised turuosalised ausa konkurentsi eelistest, muutes hinnamehhanismid ja reklaamide levitamise läbipaistmatuks ja ebaõiglaseks.

Mida hagejad taga ajavad?

Muidugi, nad taotlevad kahju hüvitamist, kuid teine ​​nõue on huvitavam: nad nõuavad ettevõtte ümberkorraldamist. Teisisõnu, võib-olla peab ettevõte müüma osa oma varast.

Pidage meeles, et oktoobris süüdistasid 11 osariiki ja justiitsministeerium Google'it juba monopolidevastaste õigusaktide rikkumises. Samuti püüavad nad panna IT-konglomeraadi müüma osa oma varast - eriti Chrome'i ja mõnda selle reklaamitehnoloogiat.

Monopolivastased eksperdid ütlevad, et need on ainsad meetmed, mis näevad ette seadusliku kontrolli suurimate IT-esindajate üle ja takistavad turu monopoliseerimist.

Turu reaktsioon

16. detsembril langes Google'i aktsia hind 0.22% võrra 1757.19 dollarini aktsia kohta; järgmisel päeval langes see o.95% 1740.51 USD-ni. Kolmapäeva Facebooki aktsia hind kasvas küll, ehkki pisut - 0.04% võrra 275.67 USD-ni, samas kui neljapäeval langes see 0.43% võrra 274.48 USD-ni.

Väiksemate reklaamitehnoloogia pakkujate osas näitasid aktsiahinnad muljetavaldavat kasvu. Näiteks Pubmaticu aktsiad kasvasid 15.53%, Magnite'i aktsiad aga 5.98%.

Summeerida

Tähestiku tütarettevõte anti taas monopolivastase seadusandluse rikkumise eest kohtusse. See kohtuprotsess on omapärane, kuna hagejad väidavad kahe peamise veebireklaamide sektori konkurendi - Google'i ja Facebooki - vandenõu.

Süüdistus hõlmab manipuleerimist oksjonitega, lepingulist skeemi, hinnakujunduse ja reklaamide levitamise tahtlikku ja kunstlikku komplitseerimist - lühidalt öeldes on see ideaalne kombinatsioon.

Pange tähele, et reklaamide müümine moodustab tähestiku sissetulekust 80%. Viimases finantskvartalis teatas ettevõte, et tema sissetulek selles valdkonnas ületab 37 miljardit USD.

Loomulikult eitavad kaks IT-hiiglast mingit süüd ja teatavad julgelt oma valmisolekust oma huve ja häid nimesid kohtus kaitsta. Mis puudutab meid, siis saame ainult kannatlikult oodata, mis edasi saab. Loodan, et olete meiega.
Kui leiate, et see on kasulik, käsitleme kõiki kauplemise ja investeerimise aktuaalseid teemasid.

Kommentaarid

Eelmine artikkel

Kuidas võita ahnust Forexis?

Selles ülevaates arutleme, mis on Forexis ahnus ja kuidas seda võita.

Järgmine artikkel

Kümme kõige populaarsemat viga Forexi kauplemises

Selles ülevaates käsitleme kümmet levinumat viga, mille Forexi kauplejad on teinud. Teades neid näo vigu, võite proovida neid vältida ja parandada oma kauplemist.