Kaks autokontserni - Fiat Chrysler Automobiles ja Group PSA - on suutnud ühineda ja luua uue autogigandi nimega Stellantis. Ühinenud ettevõtte aktsiad on juba saadaval Milano, Pariisi ja New Yorgi börsidel. Tutvume uue autotootjaga ja saame teada, kuidas kaubavahetuse esimesed päevad mööduvad.

Mis on Stellantis?

Stellantis (ladina keelest „stello“, st „tähtedega valgustatud“) on PSA ja Fiat Chrysler Automobiles ühinenud üksus. 2019. aasta sügisel teatasid kaks autokontserni ühinemisest, kuid leppisid selle tingimustes kokku ainult 4. jaanuaril 2021.

Pange tähele, et 2020. aasta lõpus kiitis Euroopa Komisjon selle kaubanduse juba heaks, nähes mingit ohtu kaubaautode Euroopa turu monopoliseerimisele.

See tähendab, et olime tunnistajaks uue autogigandi sünnile. Nagu Stellantise esindajad uhkusega ütlevad, on ettevõte tootmismahu poolest maailma suurimate autokonglomeraatide nimekirjas neljas ja aastase tulu poolest number kolm.

Kuidas kaubeldi esimeste Stellantise aktsiatega?

18. jaanuaril ilmusid selle uue autotähe varud Pariisi ja Milano börsidele. Esimesel päeval Prantsuse turul kasvasid aktsiad 7.17%, 13.44 USD-ni. Teisel päeval sulges kaubavahetus aktsia kohta 13.86 USD juures, mis tähendab edasist kasvu 3.11%.

Milano börsi algus oli helgem: 18. jaanuaril kasvasid aktsiad 7.57% 13.52 USD-ni ja 19. jaanuaril 2.6% 13.87 USD-ni. Kõige muljetavaldavamalt algas kaubandus New Yorgis - aktsiad kasvasid korraga 10.83%, ulatudes 16.88 USD-ni.

Kas perspektiivid on läikivad?

Ühisettevõtte peadirektor Carlos Tavares arvab, et sellise ühinemise peamisteks plussideks on uute autode projekteerimisele tehtavate kulutuste vähenemine ja tootmise odavnemine.

Kui rääkida täpsemalt, lubab Portugali ärimees peagi 25 miljardit USD kasumit. Ühinenud ettevõte kavatseb valmistada 8 miljonit autot aastas, tõstes tulu 165 miljardi USA dollarini aastas.

Ärge unustage, et uus mängija pärib 15 kuulsamat automarki. Lihtsalt kuulake: Citroen, Peugeot, Opel, DS, Vauxhall, Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, SRT ja Ram. See pole väike hääl üle tee - see on puhkev sümfoonia, võidumarss, tõeline hümn.

Summeerida

Fiat Chrysler Automobiles ja Group PSA ühinesid Stellantisega, mis hüppas algusest peale maailma viie suurima autokontserni hulka. Äsja Milano, Pariisi ja New Yorgi börsil ilmunud uue üksuse aktsiad erutasid investoreid, kasvades keskmiselt üle 5% päevas.

Kas arvate, et uustulnukast võib saada tõeline konkurent Toyota Motorile, Teslale ja Volkswagen AG-le?


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.