Apple'i aruanne: rekordiline tulu ja varude vähenemine

Apple'i aruanne: rekordiline tulu ja varude vähenemine

Vaadatud: 8 seisukohad
Lugemise aeg: 2 minutitTäna räägime teile kõigest huvitavamast, mille oleme leidnud maailmakuulsa USA ettevõtte Apple kvartaliaruandest. Kui palju? Miks? Ja milleks? - see on loetelu küsimustest, millele proovime vastata.

Uus aruanne - uus rekord

26. jaanuaril avaldas Apple oma 2020. aasta oktoobri-detsembri puhkuseperioodi tulemuste tulemused. Ükskõik kui palju Wall Streeti turuanalüütikud ka ei püüdnud, olid nende prognoosid siiski tegelikkusele madalamad. Aruanne osutus optimistlike ekspertide julgematest ootustest kaugemale.

Nüüd - numbriteni

2020. aasta neljandas kvartalis jõudis Apple'i tulu kõigi aegade kõrgeimale tasemele, 111.4 miljardi USA dollarini, mis oli 21% kui eelmise aasta samal perioodil. Vahepeal olid analüütikud olnud kindlad, et 2020. aasta oktoobri-detsembri tulud jäävad alla 103 miljardi USD.

Ettevõtte puhaskasum Cupertinost oli 28.75 miljardit USD, mis on 2% suurem kui eelmise aasta sama indeks. Varude tootlus kasvas 35%, ulatudes aktsia kohta 1.68 USD-ni. Wall Streeti kutid olid sellest taas ilma jäänud ja hindasid Apple'i sokke 1.41 USD kumbagi.

Pühade kvartali GPM ulatus 44.33 miljardi dollarini, ületades sama 2019. aasta indeksit 25.9%. Mis puudutab finantsjuhti, siis see jõudis ka kõigi aegade kõrgeimale tasemele, 38.76 miljardi USA dollarini. Mis puutub kvartalidividendidesse, siis need moodustavad aktsia kohta 0.205 USD.

Veel müügigeograafiast

Piirkonniti jaotatakse tulu järgmiselt: USD - 46.31 miljardit USD, Euroopa - 27.31 miljardit USD, Hiina - 21.31 miljardit USD, Jaapan - 8.28 miljardit USD, teised AP piirkonna riigid - 8.22 miljardit USD. Seega teeniti oktoobri-detsembri tuludest 58.4% rahvusvahelisel turul. Aasta varem oli rahvusvahelise müügi statistika 3.5% halvem.

Tootepõhine tulu

ToodeTuluJagaVõrreldes I kvartaliga 1
iPhone65.6 miljardit USD58.9%+ 17.23%
moon8.68 miljardit USD7.8%+ 21.16%
iPad8.43 miljardit USD7.6%+ 41.12%
Accessories12.98 miljardit USD11.6%+ 29.58%
teenused15.76 miljardit USD14.1%+ 23.96%

Turu reaktsioon aruandele

Nagu me juba mainisime, olid 4. aasta IV kvartali tulemused kaugelt üle ootuste. Pealegi jõudsid mõned indeksid kõigi aegade tippu. Aruandepäevast alates ja kauplemisnädala lõpuks langes Apple'i aktsia hind aga peaaegu 2020%.

Ekspertide sõnul on see tingitud sellest, et investoritel pole lähima kvartali kohta prognoose. Pange tähele, et ettevõtte esindajad lõpetasid prognooside avaldamise, kui COVID-19 tabas. Mõni seletab langust aga halbade ootustega 2021. aasta jaanuar-märts.

Summeerida

Apple avaldas muljetavaldava aruande 4. aasta IV kvartali kohta, rõõmustades oma investoreid kõigi aegade kõrgeima kvartalitulu ja finantsjuhi ning ahvatlevate dividendide eest.

Tänu pandeemiatele, karantiinimeetmetele ja talvepuhkusele näitas ettevõte müügi tõsist kasvu kõigis toodete ja teenuste kategooriates. Eriti suur oli iPadi tahvelarvuti müügi kasv - üle 41%.

Kuid isegi selline hämmastav aruanne ei takistanud Apple'i aktsiate langemist peaaegu 8% võrra pärast kolme kauplemispäeva tagasi. Peagi saame teada, kui kiiresti ettevõte oma aktsiahinna taastab.
Kui leiate, et see on kasulik, käsitleme kõiki kauplemise ja investeerimise aktuaalseid teemasid.

Kommentaarid

Eelmine artikkel

GameStopi varud: Reddit Traders VS Wall Street

Redditi kauplejad panid GameStopi aktsiate noteeringud kasvama 1914% ja riskifondid - kaotavad üle 6 miljardi USD. Tutvuge jaeinvestorite ja ekspertide vahelise emotsionaalse sõja üksikasjadega. Oma kommentaare annavad tuntud börsianalüütikud.

Järgmine artikkel

Nädal turul (02/01 - 02/07): keskpangad ja USA tööturg

Veebruari esimene nädal annab mõningase ülevaate USA tööhõivesektorist, mis on oluline kavandatud stimuleerimise perspektiivide hindamiseks; samuti näeme mõnede keskpankade seansside tulemusi. Üldiselt ei ole kummalgi poolel ootamatusi oodata - see tähendab, et valuutaturu praegune olukord võib muutusteta püsida.