Märtsi uus nädal toob meile mitu otsust intressimäärade, statistikavoo ja rahapoliitikute kommentaaride kohta. Kõik see annab kapitaliturgudele uusi katalüsaatoreid.

Tippkohtumine: tuleb teha palju teadaandeid

Nädala alguses avatakse Internetis Rahvusvaheliste Arvelduste Panga tippkohtumine. USA Fed, EKP ja BoE juhid kavatsevad esmaspäeval kõnesid pidada. Kui nad toovad välja mõned probleemid, mis võivad maailmamajanduse taastumist edasi lükata, on kaubeldavad valuutad masenduses.

USD: palju sõnu, veelgi rohkem reaktsioone

Märtsi uus nädal toob meile ette terve rea rahapoliitikute sõnavõtud: Fedi esimehest Jerome Powellist kuni Fedi presidentideni erinevatest piirkondadest. Tõenäoliselt puudutavad kõik kommentaarid kuidagi muudetud majandusprognoose, mis võivad USA dollarit toetada, kuna need on üsna positiivsed.

EUR: valuuta võib jääda madalaks

Vaktsineerimiskampaania ebakorrektne käik ELis ajab EURi närvi; sel nädalal jääb see tegur tõenäoliselt jõusse. Pöörake tähelepanu nii kogu ELis kui ka teatavates liikmesriikides märtsis toimuvale teenuse eeltingimusele ning pandeemia ja tööstuspoliitika teemalistele ELi tippkohtumise uudistele.

Keskpangad: seansid peavad jätkuma

Sel nädalal on kavas keskpankade istungid Hiinas, Marokos, Nigeerias, Ungaris, Tais, Tšehhis, Islandil, Mehhikos, Lõuna-Aafrikas, Rootsis ja Filipiinidel. Enamikul juhtudel intressimäär ja rahapoliitika üldjuhul ei muutu; riskantsete varade puhul on oluline majanduse olukorra hindamine ja prognoosid. Mida enesekindlamad reguleerivad asutused räägivad, seda parem on riskantsete varade jaoks.

GBP: nael muutub üha nõrgemaks

GBP fännid muutuvad üha närvilisemaks seni, kuni Suurbritannia osutub võimetuks pandeemiaga ja lukustamisega kiiresti toime tulema. Mis puudutab statistikat, siis vaadake sel nädalal veebruari jaemüügiteavet ning jaanuari ja veebruari tööturu aruandeid. Samuti tasub vaadata BoE viimase istungi protokolli.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.