Täna räägin teile maailma ühe suurema meelelahutusvaldkonna meediakonglomeraadi Walt Disney teise kvartali, 2. aasta aruandest. Mõelge, kuidas aktsiad reageerisid. Alustame.

Walt Disney aruanne II kvartaliks

13. mail avaldas rahvusvahelise meediakorporatsioon Walt Disney oma jaanuari-märtsi aruande. Analüütikud erutasid sellist indeksit nagu tasuliste tellijate arvu suurenemine Disney + voogedastusplatvormil.

Ehkki see arv kasvas 8.7 miljoni kasutaja võrra, jõudes 103.6 miljoni inimeseni, valmistas statistika ekspertidele pettumuse. 1. aasta 2021. kvartalis kasvas tasuliste tellimuste arv 21.2 miljoni kasutaja võrra, mis on 59% rohkem.

Bloombergi andmetel prognoosisid Wall Streeti kutid tasuliste abonentide arvu kvartaalset kasvu keskmiselt 15.4 miljoni võrra 110.3 miljoni inimeseni. Kuid tegelik arv osutus sellele alla 6.7 ​​miljoni kasutaja ehk 43.5%.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulu - 15.6 miljardit dollarit, -13% võrreldes 2. aasta II kvartaliga.
  • Varude tootlus - 0.5 dollarit, + 96%.
  • Puhaskasum - 912 miljonit dollarit, + 94.9%.
  • Meedia levitamise ja meelelahutuse osakonna tulud - 12.44 miljardit dollarit, + 1%.
  • Meelelahutusparkide osakonna tulu - 3.17 miljardit dollarit, -44%.

Miks tellijate arv kasvab aeglasemalt?

Nagu arvata võib, on COVID-19 rikkunud Walt Disney uue sisu pildistamise ajakava. Tõtt-öelda on peaaegu kõik projektid seiskunud. Vaevalt on vaieldav, kas uute kasutajate meelitamine ilma uue sisuta on praktiliselt lootusetu.

Ärge unustage ka karantiinimeetmete järkjärgulist pehmendamist. Miljonid inimesed sukeldusid sügavale põnevasse filmide, seriaalide ja saadete maailma, et meelelahutust tekitada või meelt lahutada. Kuid nüüd on nad voogesitusplatvormidega nautinud ja soovivad naasta reaalsesse ellu ja tõelisse meelelahutusse.

Walt Disney aktsiad langesid peaaegu 3%

Kvartaliaruande avaldamise päeval kasvas Walt Disney (NYSE: DIS) aktsia hind 0.28%, 178.34 dollarini. Järgmine kauplemissessioon sulgus aga 2.6% madalamal, 173.7 dollaril. Nagu võite arvata, valmistas uute kasutajate arvu kasv investoritele pettumuse.

Pidage meeles, et alates jaanuarist on ettevõtte aktsiad kaotanud vaid 4%, langedes 181.18 dollarilt 173.7 dollarile. Viimase 4.5 kuu edukaim kauplemispäev oli 8. märts: aktsiad kasvasid 6.27%, jõudes tänavuse kõrgeima väärtuseni 201.91 dollarit.

Summeerida

Üks maailma meelelahutustööstuse silmapaistvamaid esindajaid teatas teise kvartali (2.) tulemustest. Jaanuari-märtsi tulud langesid küll 2021%, kuid puhaskasum peaaegu kahekordistus.

Tasuliste tellimuste arv osutus aga analüütikute ootustele alla: 8.7 miljonit 15.4 miljoni vastu. See kajastus ettevõtte aktsiahinnas kohe: see langes 3%.

Mida veel lugeda voogedastusplatvormide kohta R Blogis?


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.