Räägime Melindast ja Bill Gatesist. Ei, mitte nende lahutuse kohta - toimub palju huvitavamat. Nimelt tasakaalustavad nad oma heategevusfondi portfelli. Mister and miss Gates alustas täiemahulist müüki, vabanedes paljudest autoriteetsete ettevõtete aktsiatest, sealhulgas Apple, Amazon, Twitter, Walmart, FedEx Corporation, United Parcel Service ja Canada National Railway.

Milliseid aktsiaid müüs Bill & Melinda Gatesi fond?

Tänavu esimeses kvartalis toimunud müügist saime teada USA SEC-ile saadetud paberitest.

Tasakaalustamine puudutas mitut korporatsiooni. Teie mugavuse huvides esitan teile 18. mai kauplemissessiooni lõpus lisaks ettevõtete nimedele ja müüdud aktsiate mahule ka nende hinnadünaamika.

  • Walmart (NYSE: WMT) - 4 miljonit aktsiat, + 2.17%, 141.91 dollarit.
  • Kanada riiklik raudtee (NYSE: CNI) - 3 miljonit aktsiat, −0.06%, 108.44 dollarit.
  • United Parcel Service (NYSE: UPS) - 1.7 miljonit aktsiat, −1.06%, 213.99 dollarit.
  • FedEx Corporation (NYSE: FDX) - 1.5 miljonit aktsiat, -1.04%, 306.05 dollarit.
  • Apple (NASDAQ: AAPL) - 1 miljon aktsiat, -1.12%, 124.85 dollarit.
  • Liberty Ladina-Ameerika (NASDAQ: LILAK) - 677 tuhat, -1.91%, 13.9 dollarit.
  • Liberty Ladina-Ameerika (NASDAQ: LILA) - 276.4 tuhat, −2.56%, 13.74 dollarit.
  • Twitter (NYSE: TWTR) - 272.4 tuhat, + 1.12%, 53.19 dollarit.
  • Amazon (NASDAQ: AMZN) - 30.2 tuhat, −1.17%, 3232.28 dollarit.

Milliseid aktsiaid fond ostis?

Esimest korda täiendas Bill & Melinda Gatesi fond oma portfelli “Lõuna-Korea Amazoni” - Coupangi aktsiatega. Nagu te mäletate, Coupang viis läbi IPO tänavu märtsis. Kauplemisplatvorm sisenes NYSE-sse ja suutis koguda 4.6 miljardit dollarit. Gatesi fond ostis neid aktsiaid üle 5.7 miljardi.

Lisaks ostis heategevusfond üle 81.86 miljonit Mehhiko Coca-Cola FEMSA-d. Pange tähele, et fondil oli toodetud pudelite osas juba umbes 6.2 miljonit maailma suurima Coca-Cola tootja aktsiat. Seega kasvas see vara 1,317%.

Mis juhtus Twitteri, Amazoni ja Apple'i aktsiatega?

Minu kolleeg Maksim Artjomov annab IT-hiiglaste hinnapakkumiste kohta lisateavet:

"200 päeva libisevast keskmisest läbi murdes vähenevad Apple'i noteeringud. Edasise kukkumise katalüsaatoriks võib olla oma portfelli osa müümine Bill & Melinda Gatesi fondi poolt. Ettevõte müüs umbes miljon aktsiat. Eesmärk on antud juhul kanali alumine piir. Järgmisena võib hind põrkuda ja jätkata tõusutendentsi. Kasvu eesmärk jääb 145 dollarini.

Apple'i aktsiate tehniline analüüs 19. mail 2021

"Eelmisel kauplemisseansil ei langenud Twitteri noteeringud müügist hoolimata kuigi palju. Praegu jäävad nad 200-päevase MA alla, suundudes kanali alumisele piirile. Hiljem võib hind põrkuda ja jätkata tõusutendentsi, mille eesmärk on pärast parandust 65 dollarit ”.

Twitteri aktsiate tehniline analüüs 19. mail 2021

„Mis puutub Amazoni aktsiatesse, siis fondi müük viis eelmise kauplemissessiooni ajal märkimisväärse languseni. Hind langeb pidevalt tõusutee alumise piiri suunas. Peaksime ootama tugitaseme testi ja võib-olla ka selle tagasilööki. Pullback võib osutuda 3,100 dollariks.

Amazoni aktsiate tehniline analüüs 19. mail 2021

Summeerida

Saime teada, et Bill & Melinda fond viis oma portfelli ümber tasakaalustama. Müük puudutas Apple'i, Amazoni, Twitteri, Walmarti, FedEx Corporationi, United Parcel Service'i ja Kanada riikliku raudtee aktsiaid.

Seetõttu kukkusid 18. mai kauplemissessiooni lõpus kaheksa ettevõtte kuue noteeringud. Kasvasid ainult Walmarti ja Twitteri aktsiad.

Mida veel lugeda R-blogi Big Techi kohta?


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.