Ameerika mikrolülituselektroonika tootja AMD juhatus valmistas investoritele lahedaid uudiseid: korporatsioon kavandab oma aktsiate tagasiostmist. Mida see tähendab? Millal see juhtub? Kuidas tsitaadid reageerisid? Samuti soovin innukalt vastuseid teada saada.

AMD kuulutab tagasi

19. mail ilmus tehnoloogiakorporatsiooni Advanced Micro Devices (AMD) ametlikul veebisaidil teave, et ettevõte kavandab ulatuslikku oma aktsiate tagasiostu 4 miljardi dollari eest.

Me ei tea veel, millal programm algab. Nad ütlevad ainult, et tagasiostu saab igal hetkel peatada või peatada. IT-korporatsiooni aktsiad ostetakse avatud turult. Juhatus otsustas tagasiostu algatada, kuna 1. aasta I kvartali majandustulemused olid head.

AMD aruanne I kvartaliks 1 ja finantsprognoosid

27. aprillil esitlesid kiipide arendaja ja tootja oma majandustulemusi jaanuaris-märtsis 2021. Aruande kohaselt kasvas tulu 93. aasta sama perioodiga võrreldes 2020%, ulatudes 3.45 miljardi dollarini.

Puhaskasum suutis kasvada 242.6%, eelmise aasta 162 miljonilt dollarilt 555 miljoni dollarini. Tundub lahe, kas pole? Varude tootlus ulatus 0.45 dollarini, mis oli 221% rohkem kui eelmise aasta jaanuaris-märtsis.

Ettevõttes loodavad nad, et tulud kasvavad selles kvartalis 4% rohkem, lähenedes 3.6 miljardile dollarile. Mis puutub aastaprognoosidesse, siis eeldatakse, et tulud hüppavad 50. aasta tulemustega võrreldes 2020%.

AMD aktsiad kasvavad

Raske öelda, et uudised aktsiate tagasiostmise kohta turgu häirisid ja seadsid tehnoloogiakorporatsiooni noteeringud lakke. Olgem siiski õnnelikud selle üle, et sõna „kasv” on fraasis „mõõdukas kasv” peamine.

19. mail sulgesid Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) aktsiad, kasvades 2.4%, 76.23 dollari juures. Järgmisel päeval kasv kordus, nii et hind ulatus 78.06 dollarini. Alates jaanuarist on noteeringud langenud 14.9% 91.71 dollarilt.

Siin on analüütiku Maksim Artjomovi arvamus Ameerika mikrolülitustootja tuleviku kohta:

„Viimasel kauplemisseansil on AMD aktsiad pärast tagasiostu puudutava teabe ilmumist kasvanud. Selle artikli ettevalmistamise ajal näitasid tsitaadid horisontaalse tugitaseme testi, põrkasid sellest välja ja saavutasid 200 päeva libiseva keskmise. Kui nad selle ära murravad, peaks kasv jätkuma, mille eesmärk on 83.5 dollarit.

Siis võib laskuva kanali ülemise piiri testimisel hind sellest põrkuda ja moodustada teise laskuva impulsi. Sellisel juhul tuleb lähimate madalamate tasemete uuendamine 70 dollarini. Kui tagasiostmine muudab investorid enesekindlamaks, võib kanali ülemine piir murda, nii et kasv jätkub, eesmärgiga saavutada 100 dollarit.

AMD aktsiate tehniline analüüs 21. mail 2021

Summeerida

Tugev kvartaliaruanne inspireeris AMD juhatust käivitama aktsiate tagasiostuprogrammi. Nad kavatsevad selleks kulutada kuni 4 miljardit dollarit. Aktsiad ostetakse avatud turult. Pole selge, kui kaua programm kestab. Turg reageeris aga peaaegu kohe: aktsiad kasvasid kahe päevaga 5%.

Mida veel lugeda mikrolülituste tootja kohtas R-i blogis?


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.