Oleme kuulnud, et USA graafikaprotsessorite ja mikrolülituste tootja NVIDIA kavandab aktsiate jagamist. Läheme üksikasjadesse, mis toimub, kuidas hinnapakkumised reageerivad ja mida arvab sellest meie juhtiv analüütik Maksim Artjomov.

NVIDIA aktsiate jagamine

21. mail kuulsime, et NVIDIA direktorite nõukogu otsustas jagada ettevõtte aktsiad suhtega 1: 4. See tähendab, et ühe aktsia hind langeb 4 korda, samal ajal kui aktsionärid saavad iga täiendava aktsia kohta kolm täiendavat aktsiat.

Nagu praegu võite arvata, on NVIDIA praegune aktsia hind umbes 600 dollarit. Pärast jagunemist maksab iga aktsia umbes 150 dollarit, mis muudab mikrolülituse tootja investoritele paremini kättesaadavaks.

Juhatuse otsus tuleb siiski ratifitseerida 3. juunil kavandatud aktsionäride koosolekul. Aktsionärid esitavad küsimuse, ütlevad oma arvamuse välja ja hääletavad. Kui nad jagamise ideed toetavad, alustavad parandatud aktsiad kauplemist juba 20. juulil 2021.

NVIDIA aktsiad kasvasid

NVIDIA aktsia hind (NASDAQ: NVDA) on kasvanud kolm seanssi järjest. 19. mail kasvasid need 0.36%, ulatudes 562.62 dollarini. Järgmisel päeval oli kasv 3.89% 584.5 dollarini. Pärast jagamise uudise avaldamist kallinesid aktsiad 2.6% 599.67 dollarini.

Maksim Artjomovi tehtud NVIDIA aktsiate tehniline analüüs:

„Jaotuse ootuste põhjal hinnapakkumised aina kasvavad. Toetustasemelt alla hüpates suundutakse järgmisele vastupanu tasemele. Kuni hind on üle 200 päeva libiseva keskmise, pikendab see tõenäoliselt enne jagamist kõigi aegade kõrgeimat taset.

Järgmine kasvu eesmärk on 650 dollarit. Pärast jagamist 1: 4 muutuvad aktsiad investoritele paremini kättesaadavaks, ilmub rohkem inimesi, kes soovivad nendesse investeerida, mis omakorda kutsub esile edasise kasvu. ”

NVIDIA aktsiate tehniline analüüs 24. mail 2021

Kvartaliaruande ootel

26. mail teatab NVIDIA oma jaanuari-märtsi 2021. aasta tulemustest. Aktsiahinna konsensusprognoos on 663.88 dollarit. Mis puudutab tulu suurust, siis analüütikud ootavad 5.4 miljardit dollarit, samas kui prognoositud aktsiate puhas tootlus ulatub 3.28 dollarini.

KeyBanci kapitaliturgude eksperdi John Vinhi sõnul võib korporatsiooni nimetada liidriks tehisintellekti, masinõppe ja andmetöötlustarkvara valdkonnas. Sellepärast muutis ta aktsia sihthinda, tõstes selle 700 dollarini ja jättis soovituse “osta”. Raymond Jamesi analüütik Chris Caso tõstis sihthinna 750 dollarini 700 dollarilt.

Summeerida

Paar päeva enne kvartaliaruannet teatas NVIDIA juhatus ettevõtte aktsiate jagunemisest 1–4. Ettepanek tuleb aktsionäride koosolekul ratifitseerida. Kui nad jagamist toetavad, alustatakse parandatud aktsiatega kauplemist 20. juulil. See pani tehnoloogiaettevõtte noteeringud kasvama 2.6%.

Mida veel lugeda R-blogi NVIDIA kohta?


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.