Suve algus tõotab olla aktiivne: avaliku statistika hulk suureneb, keskpankade koosolekute kõrval toimub veel üks OPEC + kohtumine. Asjad on aktiivsed, tõhusad ja eredad.

USA: tööturg meenutab ennast

Nagu tavaliselt, avaldab USA kuu alguses viimase kuu tööturustatistikat. Töötuse määr mais võib jääda varasemale 5.4% tasemele. Investoreid huvitavad hiljem avaldatud ADP Private Payrolls ja NFP. Pealegi hakatakse ka inflatsiooniandmeid avalikustama ja see on viimasel ajal aruteluteema number üks. Mida neutraalsemad numbrid, seda rahulikumad on turureaktsioonid - seda parem USD jaoks.

Keskpangad: uued koosolekud

Sel nädalal on kavas kohtumised Iisraeli, Ghana ja India keskpankades. Kõigil juhtudel jäävad intressimäärad ning nende krediidi- ja rahapoliitika üldine struktuur muutusteta. Kapitalituru jaoks on olulised neutraalsed kommentaarid: need annavad riskantsete varade sektorile signaali stabiilsena püsimiseks.

Austraalia: RBA teeb määra kohta otsuse

Austraalia reservpank korraldab rahapoliitikale ja intressimäärale pühendatud istungjärgu. Viimane jääb eeldatavasti madalaimale tasemele (0.10% aastas) ning kommentaarides märgib RBA oma jätkuva töö tõhusust tööturu stabiliseerimisel ja inflatsioonil. AUD jaoks on see signaal kasvuks.

Brent: kõik silmad OPEC + peal

Toornafta hinnaprognoos: märtsi kõige ebaselgem vara

At the beginning of summer, OPEC+ and the Monitoring Committee of the organization will have meetings. Most likely, OPEC+ and ally countries will note somewhat revived global demand for energy carriers. Investors are extremely interested in the position of OPEC+ in connection to Iran possibly returning to õli export. The market is now craving for positive vibes, pushing Brent price to 70 USD per barrel.

EUR: kontrollige statistikat

Sel nädalal avaldab Euroopa mõned huvitatud andmed aprilli töötuse määra, maikuu inflatsiooni ning teenuse PMI kohta kogu piirkonnas ja eraldi riikides. Mida tugevamad on aruanded, seda parem on EUR.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.