USA president avalikustas järgmise aasta eelarveprojekti. Kulutuste osa on lõbus. Uurige üksikasju selle kohta, kui palju raha valitsus kulutab ja milleks ning kuidas aktsiaturg sellele uudisele reageeris. Kirsina saate nautida Maksim Artjomovi tehnilist analüüsi.

USA aastaeelarve summas 6 triljonit dollarit

29. mail esitas Joe Biden föderaalse eelarveprojekti aastaks 2022, mille kulude osa oli 6 triljonit dollarit. Meedia ütleb, et raha eraldatakse infrastruktuuri, tervishoiusüsteemi ja hariduse arendamiseks.

Eelarve sisaldab toetust vaesele elanikkonnale ja keskklassile. Plaanis on palju sotsiaalseid programme. Näiteks saab Ameerika tööhõivekava 2.3 triljonit dollarit, Ameerika peretoetuste kava - 1.8 triljonit dollarit. Oma äranägemise järgi kulutatakse 1.5 triljonit dollarit.

President Biden väidab, et eelarves investeeritakse otse ameeriklastesse, toetades majandust ja parandades pikas perspektiivis rahva rahalist tervist.

USA tööstusvarud kasvavad

Uudis, mille kohaselt oleks aastaeelarve 6 triljonit dollarit, mis on suurim väljaminek pärast II maailmasõda, pani metallurgia-, terase valu-, ehitus- ja kaevandusettevõtete aktsiad kasvama.

Juba 26. mail, kui kuulujutud eelarveprojektist hakkasid levima, näitasid kasvu järgmiste ettevõtete aktsiad:

  • Century Aluminium Company (NASDAQ: CENX) - + 5.47% kuni 12.43 dollarit;
  • Cleveland-Cliffs (NYSE: CLF) - + 3.96% kuni 18.92 dollarit;
  • Freeport-McMoran Copper & Gold (NYSE: FCX) - + 1.57% kuni 41.32 dollarit;
  • Eagle Materials Inc (NYSE: EXP) - + 1.43% kuni 145.41 dollarit;
  • Cemex SAB de CV ADR (NYSE: CX) - + 0.13% kuni 8.01 dollarit.

27. mail kasvasid need aktsiad vastavalt 7.62%, 6.77%, 3.07%, 1.87% ja 1.12%.

Eagle Materials Inc ja Cleveland-Cliffsi tehniline analüüs, autor Maksim Artjomov

"Vaatamata positiivsetele uudistele kukkusid Eagle Materials Inc aktsiad 28. mail. Hinnapakkumised testivad horisontaalse takistuse taset. Parandus võib viia hinna tõusvas kanalis alumisele piirile. Eesmärk on 138 dollarit. Kui parandus on läbi, võivad aktsiad jätkata tõusutendentsi arengut. Kasv 152 dollarini tähendab kõigi aegade kõrgeima taseme taastumist ".

Eagle Materials Inc aktsiate tehniline analüüs 31. mail 2021

"Mis puutub rauamaagi kaevandamise ja rikastamise ettevõtte Cleveland-Cliffsi aktsiatesse, siis Joe Bideni avaldus stimuleerib neid pidevalt. Hinnapakkumised testivad nüüd vastupanu taset. Lahkumine tähendab tõusutrendi jätkumist. See stsenaarium on seda toetab hinnapakkumiste positsioon, mis ületab 200 päeva libisevat keskmist. Kasvu eesmärk on pärast eraldumist 22 dollarit, mille saavutamisel suunduvad noteeringud uutele tippudele.

Cleveland-Cliffsi aktsiate tehniline analüüs 31. mail 2021

Euroopa aktsiad püstitavad rekordeid

Reedel, 28. mail kasvas Euroopa aktsiaturg STOXX 600 (STOXX) 0.57%, jõudes 448.97 punktini. Positiivne dünaamika püsib seitsmel seansil järjest; üldine kasv on 2.9%.

Üle-euroopaline aktsiaindeks Euronext 100 (N100) kasvas 0.76% võrra 1256.6-ni, Saksamaa DAX (GDAXI) - 0.74% 15519.98 punktini, Prantsusmaa CAC 40 (FCHI) - 0.75% 6484.11 punktini. Pange tähele, et kõigi indeksite puhul on need tulemused kõigi aegade tipud.

Summeerida

2022. aasta föderaalse eelarve projekt, mille esitas Joe Biden, eeldab infrastruktuuri, tervishoiusüsteemi ja hariduse arendamisele kuluvat rekordilist 6 triljonit dollarit. Uudised ettevalmistatava dokumendi kohta panid Ameerika ja Euroopa aktsiad kasvama.


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.