Eile oli OPEC + koosolek. Seda sündmust oodates suundus Brenti ja WTI futuuride hind järsult ülespoole. Arutleme, milliste kõrgpunktideni nad jõudsid, milliseid otsuseid tegid eksportivad riigid ja mis toimub naftaettevõtete noteeringutega.

OPEC + kohtumise tulemused

1. juunil kohtusid aruteluks naftakvarteli esindajad. Argus Media sõnul säilib selle ja järgnevate kuude naftatootmise plaan. Juunis suureneb toodetud nafta maht 350 tuhande barreli võrra päevas ja juulis 441 tuhande barreli võrra.

OPEC + programmis on nad kindlad stabiilses nafta nõudluses. Nende sõnul on USA-s alanud autohooaeg ja Euroopas suureneb elanikkonna liikuvus tänu edukale vaktsineerimiskampaaniale.

Lisaks märgib kvartal, et liikmesmaad järgivad rangelt nii naftatootmise eeskirjade kokkulepet kui ka maailma naftavarude vähenemise kokkulepet.

Naftahindade kasv

OPEC + kohtumist oodates oli turg optimistlik. 1. juunil kasvas Augusti Brenti futuuride (BQ1) hind 1.89% võrra 71.31 dollarini, tõustes esimest korda pärast 71. märtsi 8 dollari kohal.

Samal päeval demonstreeris juuli WTI futuuride (TN1) hind kasvu 1.45% võrra 67.93 dollarini. Selle päeva graafiku kõrgeim hind oli 68.87 dollarit. Viimati tõusis hind üle 68 dollari 17. oktoobril 2018.

Naftaettevõtete aktsiad kasvavad

  • Exxon Mobil Corp (NYSE: XOM) - + 3.58%, 60.46 dollarit.
  • BP PLC ADR (NYSE: BP) - + 3.01%, 27.02 dollarit.
  • Chevron Corp (NYSE: CVX) - + 2.76%, 106.65 dollarit.
  • Royal Dutch Shell PLC ADR (NYSE: RDSa) - + 2.54%, 39.59 dollarit.
  • SA ADE kokku (NYSE: TOT) - + 2.29%, 47.76 dollarit.

Maksim Artjomovi naftafutuuride ja Exxon Mobil aktsiate tehniline analüüs

"Uudised ajavad naftahinnad üles. D1-l on Brent uuendanud kohalikku tippu. Hinnapakkumised püsivad tõusvas kanalis. Kuni hind püsib 200 päeva libiseva keskmise kohal, jätkub trend tõenäoliselt. Eesmärk kasv horisontaalse takistuse taseme katkemise järel on 76 dollarit ".

Brenti naftafutuuride tehniline analüüs 2. juunil 2021

"WTI õli, murdes läbi horisontaalse takistuse taseme, kasvab jätkuvalt. Lähimate kõrgete tasemete uuendamine võib hinnapakkumisi veelgi stimuleerida. Hind püsib 200 päeva kõrgemal, mis toetab ka kasvu. Eesmärk on 77 dollarit."

WTI nafta futuuride tehniline analüüs 2. juunil 2021

"Exxon Mobil Corporationi aktsiad on pärast langust taastumas. Kanali alumisest piirist alla hüpates hind kasvab. Lähim sihttase on 62.5 dollarit. Niikaua kui noteeringud kauplevad üle 200-päevase MA," Tõenäoliselt uuendab kõrgeim lähitulevikus. Järgmine kasvu eesmärk võib olla $ 73.5 ".

Exxon Mobil aktsiate tehniline analüüs 2. juunil 2021

Summeerida

OPEC + pidas koosoleku, kus nad teatasid plaanidest nafta tootmist järk-järgult suurendada järgmise kahe kuu jooksul. Pealegi hinnati ülemaailmse nafta nõudluse kasvu üsna optimistlikult.

Brenti ja WTI nafta hinnad reageerisid positiivselt, näidates kasvu vastavalt 1.89% ja 1.45%.


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.