Juuni viimased päevad ja juuli algus lubavad olla dünaamilised: meil on OPEC + ministrite kohtumine, statistika voog ja rahandusasutuste kommentaarid. Turul pole lihtsalt aega järelemõtlemiseks.

Brent: kõik silmad OPEC + peal

1. juulil koguneb OPEC + või kohtumine ja äratab palju tähelepanu: turul on taas üks tarnepuudus ja poliitikud lepivad tõenäoliselt kokku teatud liikmete tootmise täiendavas laiendamises. Brent võib kasvada.

JPY: jeen hakkab kasvama

Sel nädalal avaldab Jaapan suure statistikapaki alates jaemüügist kuni töötuse määra, tööstustoodanguni ning BoJi prognoosid inflatsiooni ja SKP dünaamika kohta. Turg on jeenile soodne ja seisab nüüd küljel.

Keskpangad: töö peab jätkuma

Sel nädalal on kavas kohtumised Columbia ja Šveitsi keskpankades. Eeldatakse, et intressimäärad ei muutu; Rootsis jääb see nulli. Kapitaliturud soovivad, et kogu maailma rahandusasutused püsiksid järjepidevana: mida vähem hüppelisi pingutusi tehakse, seda vähem meeleolu muudetakse, seda parem on riskantse vara jaoks.

EUR: Lagarde annab majandusele positiivseid hinnanguid

Sel nädalal annab Euroopa Keskpanga juht Christine Lagarde mitu korda kommentaare: kõigepealt Brüsseli majandusfoorumil, siis lihtsalt kõne pidades. Investorid soovivad, et hinnangute üldine toon püsiks positiivne ja see oleks EUR-ile hea.

USD: taas tööturg

Nagu alati kuu alguses, valmistub USA tööturustatistika avaldamiseks. Juuni NFP väärtus võis kasvada 700 tuhande võrra, mis on üsna hea ja töötuse määr võib stabiliseeruda 5.6% tasemel. Kõik see toetab USD-d.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.