Uus juulinädal toob kaasa rohkemate keskpankade kohtumiste tulemusi ja olulise statistika voogu. Kõik see toetab valuutasektori volatiilsust.

Keskpangad: stabiilsus on võti

Sel nädalal kavandavad kohtumisi Iisraeli, Rumeenia, Malaisia, Poola, Serbia, Sri Lanka ja Peruu keskpangad. Enamasti intressimäärad ei muutu. Kapitaliturg on keskendunud stabiilsusele ja järjepidevatele rahalistele otsustele kõigil krediidi- ja rahapoliitika tasanditel. Neutraalsed otsused ja kommentaarid koosolekute lõpus annavad kapitaliturgudele huvi riskide vastu.

AUD: RBA annab signaali

Sel nädalal teeb Austraalia reservpank intressimäära kohta otsuse. Eeldatavasti jääb see 0.10% aastas, mis on kõigi aegade madalaim tase. RBA kommentaarid tööturu olukorra ja inflatsioonimäärade kohta pakuvad suurt huvi - kui siin on asjad optimistlikud, võib AUD tõusta.

USD: investorid ootavad Fedi minuteid

Sel nädalal avaldab USA föderaalreservi süsteem oma eelmise kohtumise protokolli. Tegelikult ei pruugi dokumendile üldse reageerida, sest investorid on just tööturu olukorra üksikasjad teada saanud ja viimane on üsna ebaühtlane. Kuid kui on vihjeid, et majanduse stimuleerimine võib USA-s esialgu lõppeda, võib USD kasvada.

EUR: me võime hoida tasakaalu

Uuel juulinädalal on euroala aktiivne makromajanduslike sündmustega. Täna avaldatakse Sentixi CCI koos ZEW ärimeeleolu, eelmise EKP koosoleku protokolli ja jaemüügi aruandega. Tulemused on eeldatavasti mõõdukad, regulaatori toon neutraalne ja see kõik koos jätab euro tasakaalus.

GBP: nael vajab häid uudiseid

Pärast pausi naaseb Suurbritannia makromajandusliku kalendri juurde. Nad koostavad selliseid andmeid nagu juunikuu teenuste PMI, BRC jaemüük ja tööstuse statistika plokk - alates üldistest tootmismahtudest kuni sektoripõhise statistikani. Pealegi on oodata maikuu SKP andmeid. GBP ihkab häid uudiseid.


Materjali valmistab ette

Ta oli varem finantsturgude tehnilise ja fundamentaalse analüüsi laboratooriumi juht rakendussüsteemianalüüsi uurimisinstituudis. Nüüd töötab RoboForexi analüütilise osakonna juhatajana ja annab ettevõtte klientidele igapäevaseid Fibonacci analüüse.