Nii juuli kui suve keskel on vähe analüüsitavaid numbreid ja veelgi vähem olulisi sündmusi, mille üle järele mõelda. Kuid praegu on täpne hetk, mil finantsturud peavad pausi tegema, et vabaneda paljudest tarbetutest emotsioonidest.

USD: nõudlus dollari järele on endiselt olemas

USD: nõudlus dollari järele on endiselt olemas

Sel nädalal ei kavatse USA avaldada liiga palju olulist statistikat - enamasti on tegemist kinnisvaraturuga. Nõudlus „rohelise raha” kui „turvasadama” vara järele on endiselt üsna tugev, samal ajal kui investorid vabanevad asjatutest illusioonidest.

EUR: määra määrab EKP

EUR: määra määrab EKP

Sel nädalal on Euroopa Keskpangal kavas korraldada veel üks koosolek, kus eeldatavasti otsustatakse baasintressimäär ja esitatakse oma tulevikuväljavaated. On põhjust arvata, et reguleeriva asutuse kommentaaride toon võib olla üsna karm, võimaldades seeläbi investoritel fantaseerida stiimuliprogrammide varajasest vähendamisest. See võib aidata eurol mõnda aega paraneda.

JPY: jeen võib olla nõutud

JPY: jeen võib olla nõutud

Jaapani jeen on suure tõenäosusega turvasadama varana suur nõudlus, samal ajal kui finantsturud korrigeerivad. Sel nädalal avaldab Jaapani keskpank oma rahapoliitika koosolekute protokollid, kus investorid võivad leida olulisi üksikasju varem avaldatud majanduse väljavaadete prognoosidest. Selles valguses võib JPY tõusta.

Brent: kõik müüvad fakte

Brent: kõik müüvad fakte

Pärast seda, kui OPEC + teatas oma otsusest suurendada päevast toodangut alates augustist 2021, hakkas Brenti “üleostmine” langema. Praegu vähendavad investorid hinna riskipreemiat ja Brent võib kaotada praegusest tasemest 2–4%.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.