Täna on minu artikkel pühendatud Hiina tehnoloogiaettevõtetele. Sel nädalal esitas Alibaba Group teise kvartali aruande, kuid ma räägin mitte ainult sellest. Riigi toetatud meedia võrgumängude kriitika lükkas Tencent, NetEase, Bilibili ja teiste selle toote tootjate aktsiad alla. Nagu näete, on meil kindlasti millestki rääkida. Alustame.

Alibaba Groupi aruanne ei avaldanud investoritele muljet

Teisipäeval, 3. augustil teatas aprilli-juuni tulemustest üks Hiina suurimaid ettevõtteid-Alibaba Group. Võrreldes 2. aasta teise kvartali statistikaga suurenes kogutulu 2020%, ulatudes 34 miljardi dollarini; tulud pilveteenustest kasvasid 31.87%, ulatudes 29 miljardi dollarini, samas kui tulud elektroonilisest kaubandusest kasvasid 2.48%, 35 miljardi dollarini.

Üleminekul jäid Alibaba esindajad vahtima, et niigi ulatuslikku aktsiate tagasiostuprogrammi suurendatakse 10 miljardilt dollarilt rekordilisele 15 miljardile dollarile. Pange tähele, et selle aasta teises kvartalis ostis ettevõte aktsiaid 2 miljardi dollari eest.

Teatatud majandustulemustel oli nõrk mõju ettevõtte noteeringutele. 3. augustil kasvas Alibaba Groupi aktsiahind (HK: 9988) Hongkongi börsil vaid 0.83%, 193.5 HKD -ni.

Mis puudutab IT hiiglase aktsiahinda New Yorgi börsil (NYSE: BABA), siis need langesid 1.35%. See peab olema tingitud Hiina valitsuse kasvavast survest Hiina tehnoloogiaettevõtetele, kes kauplevad välisbörsidel. Nagu mäletate, on Alibaba noteeringud selle aasta algusest kaotanud juba 15.2%.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulud - 31.87 miljardit dollarit, +34%, prognoos - 32.54 miljardit dollarit
  • Varude tootlus - 0.32 dollarit, -6%
  • Puhaskasum - 6.6 miljardit dollarit, -8%

Maksim Artjomovi Alibaba aktsiate tehniline analüüs

"D1 -l korrigeerivad hinnapakkumised üldise langustrendi sees. Toetustaset 180 dollari peal testides püüavad noteeringud kaotatud positsioone tagasi saada, suundudes kanali ülemise piiri poole

Ma arvan, et järgmisena katsetavad nad vastupanu taset 205 dollari juures, põrkavad sellest maha ja jätkavad langust. 200 päeva libisev keskmine toetab noteeringute langust, sest ka see langeb. "

04.08.2021 Alibaba aktsiate tehniline analüüs

Hiina videomängude ettevõtete aktsiad varisesid kokku

3. augustil ründas Hiina riiklikult toetatud ajaleht Economic Information Daily võrgumänge, arendusettevõtteid ja inimesi, kes veedavad aega sellisel kasutul vaba aja veetmisel. Võite arvata, kui agressiivne see kõik kõlas, kui ma ütlen, et selles kasutati selliseid sõnastusi nagu "elektroonilised narkootikumid" või "vaimukas oopium".

Investorid tõlgendasid seda kõike märgina sellest, et osariigi reguleerivad asutused on valmis sekkuma meelelahutussfääri. See mõjutas kohe selliste Hiina videomänge arendavate suurte ettevõtete nagu Tencent NetEase ja Bilibili noteeringuid.

Vaata ka  Walt Disney tasuliste tellimuste arv väheneb, samal ajal kui aktsiad langevad

Hongkongi börsi kauplemissessiooni lõpus 3. augustil langesid Tencenti aktsiad (HK: 700) 6.11% 446 HKD -ni. IT hiiglase (TCEHY) börsiväliste aktsiate osas kaotasid nad sel päeval 7.32%, ulatudes 56.83 dollarini.

NetEase langes Hongkongi börsil (HK: 9999) 7.77%, 145.9 HKD -ni. Selle videomängude arendaja aktsia hind NASDAQis (NTES) näitas sügavamat langust - 11.41% võrra 93.06 dollarini.

Bilibili aktsiad Hongkongi börsil (HK: 9626) sulgesid 3.44%, 645.5 HKD. NASDAQis oli langus märgatavam - 7.06% võrra 84 dollarini.

Maksim Artjomovi poolt tehtud Tencent, NetEase ja Bilibili aktsiate tehniline analüüs

Tencent

"Tencenti aktsiad kukuvad pidevalt. Viimasel kauplemissessioonil nad langesid, jõudes peaaegu selle aasta madalaima tasemeni. Ma arvan, et hind läheb läbi toetustaseme ja langeb pidevalt kahanevas kanalis.

Seda toetab 200 päeva libisev keskmine: hind jääb selle alla. Liikumise eesmärk on toetustase 51 dollarit

Tencenti aktsiate tehniline analüüs 04.08.2021

NetEase

„NetEase lõpetas viimase kauplemissessiooni langusega, sõltumata a lõhe. Testides tugitaset 82.5 dollari lähedal, võivad noteeringud sellele peagi naasta.

Teine signaal, mis toetab langust, on 200-päevane MA, mida ületavad tsitaadid ülalt. Pärast tugitaseme testimist võidakse see lahti murda ja kukkumine võib jätkuda järgmisele tugitasemele. "

NetEase aktsiate tehniline analüüs 04.08.2021

Bilibili

"Hinnapakkumised on ületanud 200-päevase MA ja vähenevate tagasitõmbamistega vähenevad pidevalt. Praegu võime oletada, et kukkumise eesmärk on toetustase 67 dollarit.

Selle taseme testimisel võivad noteeringud sellelt tagasi põrkuda ja langustrendi edasi arendada. Lähitulevikus tõuseb hind tõenäoliselt toetustasemelt ja jätkab kasvamist, selle asemel et 67 dollarist läbi murda ja langeda. "

Bilibili aktsiate tehniline analüüs 04.08.2021

Summeerida

Hiina võimud üritavad suuri tehnoloogiaettevõtteid rohkem kontrolli alla saada, eriti neid, kes kas kauplevad välisvaluutadega või plaanivad seda alustada.

Alibaba Group on just hakanud taastuma pärast tütarettevõtte Ant Group IPO-d, samas kui ettevõte pidi maksma tohutu monopolivastase trahvi, maadeldes reguleerivate asutuste üldise survega. 2. aasta teise kvartali aruandes näitas ettevõte tulude kasvu kolmandiku võrra ja tagasiostuprogrammi pikendamist. See aga ei rahuldanud investoreid ja analüütikuid.

Mis puudutab Tencentit, NetEase'i ja Bilibilit, siis nende aktsiad tõmbasid ajalehe Economic Information Daily kriitika alla. Paljud turuosalised tõlgendasid seda kui mängutööstuse vastase kampaania algust.

Lisateavet Hiina ettevõtete kohta ajaveebis R:


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.