Turg on nüüd nafta pärast üsna närvis ja ootab USD edasist käiku. Sel nädalal on kõik silmad nende kahe vara külge liimitud.

Brent: õli on stressis

Sel nädalal võivad Brenti hinnad koroonaviiruse hirmude tõttu langeda alla 69 USD. Hiinas ja Jaapanis haigestub üha rohkem inimesi uut tüüpi koroonaviirusesse, mis muudab naftahinna ebastabiilseks: turg kardab, et üks peamisi energiatarbijaid - Hiina - vähendab pandeemia tõttu nõudlust. Kõik see surub nafta hinna alla.

Hiina: statistika näitab tegelikku pilti

Sel nädalal on oodata suurt Hiina statistika plokki, sealhulgas juuli tööturu statistikat, jaemüüki ja tööstustoodangut. Lisaks on uusi krediidiparameetreid ja otseinvesteeringute mahtu üsna huvitav näha. Mida parem statistika, seda parem riskantsete varade puhul.

USD: tähelepanu inflatsioonistatistikale

Sel nädalal avaldab USA muu statistika kõrval juuli inflatsiooniandmeid, mis on äärmiselt oluline. Varem ütles Fed, et inflatsiooni tõus võib olla kohalik, kuid igal juhul tuleks selle trajektooril silma peal hoida. Kuu aega tagasi kasvas inflatsioon 0.9%, kuid see võib tõusta 0.5–0.6%. Kõrge inflatsioon võib USD -d toetada, sest see muudab Fed oma laenu- ja rahapoliitika karmimaks.

GBP: SKP andmed on informatiivsed

Sel nädalal avaldab Suurbritannia teise kvartali esialgse SKP. Jaanuaris-märtsis langes Suurbritannia majandus q/q 2%, sest sulgemine oli endiselt jõus. Kevadel hakkas majandus aktiivsemaks muutuma nii tarbijate kui ka ettevõtete poolel. Tugev ja enesekindel SKP võib tagastada naela 1.6 -le.

OPEC+: neutraalsus on ülioluline

12. augustil peavad OPEC ja OPEC+ seirekomitee koosoleku. Tavaliselt teeb see järeldusi nõudluse ja pakkumise parameetrite kohta, laskumata detailidesse. Nüüd on äärmiselt oluline välja selgitada, kas on liiga palju pakkumisi, mis võivad hinnad alla suruda. Seirekomitee neutraalsus aitab Brentil tasakaalus püsida.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.