Juuni alguses kirjutasin umbes Suumi aktsiad kukuvad sõltumata tugevast kvartaliaruandest. Nüüd on olukord üsna sarnane: ma räägin taas sellest populaarsest videokõnede platvormist, kuid seekord suundusid ettevõtte aktsiad pärast mitte ainult head, vaid rekordilist finantsstatistikat.

Kas olete valmis juhtunu kohta kuulma kõike kõige olulisemat ja põnevamat? Alustame! Nagu mäletate, pakub teile ka Maksim Artjomovi Zoom Video Communications'i analüüsi värskelt ahjust pärit tehnoloogianalüüs.

Suumi aruanne teise kvartali kohta, rahaline 2. aasta

30. augustil, pärast kauplemissessiooni lõppu, avaldas Zoom Video Communications mai-juuli majandus- ja tegevustulemused. Kvartali tulud kasvasid esimest korda ettevõtte ajaloos üle miljardi dollari. Täpselt, II kvartalis, majandusaastal 1, teenis videokonverentside platvorm 2 miljardit dollarit.

Ettevõttes olid nad oodanud, et need numbrid oleksid tagasihoidlikumad. Wall Streeti analüütikud jagasid seda seisukohta. Lõpuks oli kvartaalne statistika tore üllatus, kuigi mitte kellelegi, kuid ma selgitan seda hiljem.

Ja nüüd-2022. aasta finantsprognoosi jaoks: ettevõte eeldab, et kogutulu on 4.01–4.02 miljardit dollarit ja aktsiate tootlus 4.75–4.79 dollarit. Nagu mäletate, oli eelmine prognoos vastavalt 3.98-3.99 miljardit dollarit ja 4.56-4.61 dollarit.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulud - 1.022 miljardit dollarit, +54%.
  • Puhaskasum - 317 miljonit dollarit, + 70%.
  • Tegevuskulud - 465.6 miljonit dollarit, +64%.

Zoom Video Communications aktsiad kukkusid

31. augustil, järgmisel päeval pärast aruande avaldamist, langes Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) aktsia hind 16.24%, jõudes 291.07 dollarini. Sellest on saanud selle aasta suurim langus.

Maksim Artjomovi Zoom Video Communications aktsiate tehniline analüüs

Pärast suurenenud tulude teatamist ei lõpetanud Zoomi aktsiad positsioonidest loobumist. Viimane kauplemissessioon avati ja suleti märkimisväärsete lünkadega. Hoolimata helgetest prognoosidest ei suutnud ettevõte investorite usaldust tagasi saada. Hind murdis lõpuks 200-päevase libiseva keskmise näol toest läbi ja suundub 274 dollari poole.

Kuni tsitaadid kunagi seda taset testisid ja sellest põrkasid, arvan, et praegune olukord areneb sama stsenaariumi järgi. Pärast tugitaseme testimist hüppab hind sellelt tagasi ja algab tõusev impulss.

Zoom Video Communications aktsiate tehniline analüüs 01.09.2021

Miks Zoom Video Communications aktsiad langesid?

Ettevõttel õnnestus tõepoolest viia tulud nii kõrgele tasemele - üle miljardi dollari. Kuid turuosalisi huvitas rohkem kasvukiirus, mitte summa. Seda nähes lõpetame naeratamise.

II kvartalis, finantssektoris 2, kasvasid tulud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2022%. Veerand varem oli kasv 54%. IT -ettevõtte enda analüütikud, järgmisel kvartalil on kasv veelgi väiksem - 191%.

Kasvukiiruse aeglustumine suurendab ainult üldisi kahtlusi teenuse tulevikus: karantiinimeetmeid leevendatakse, kodust töötamine ja õppimine muutub vähem vajalikuks. Kõik see paneb kliendid, eriti suured, kulutama vähem videokonverentsidele.

Samuti aeglustub uute kasutajate arvu kasv. Veebruaris-aprillis kasvas 10 ja enama töötajaga klientide arv 87% (497,000 1 ettevõtet). Võrdlus oli I, 2021 ja I kvartali 1 vahel. Mais-juulis oli kasv vaid 2022%, 36 504,900 kliendini.

Sarnane olukord on ka klientide ettevõtete arvu suurenemisega, kes teenivad üle 100 000 dollari aastas. 1. aasta I kvartalis oli kasv 2022%, II kvartalis - 160%.

Summeerida

Zoom Video Communications'i kvartalitulu ületas rekordi, ulatudes esimest korda ettevõtte ajaloos üle miljardi dollari. Analüütikud ja investorid kahtlesid aga, kas ettevõttel on võimalik saada kasumlikke kliente ja hoida pandeemia keskel nii muljetavaldavat kasvukiirust. Selle tulemusel langesid aktsiad üle 1%.

Rohkem kvartaliaruandeid R blogis


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.