Hiina valitsus ei jätaks börsiinvestoreid kunagi rahule. Pärast kommertshariduse turu hävitamist, mida kinnitas aktsia hinna 90% langus New Oriental Education & Technology Group Inc. (NYSE: HARIDUS), TAL haridusrühm (NYSE: TAL)ja Gaotu Techedu Inc. (NYSE: GOTU), igasugune kriitika mis tahes ärisektori suhtes saab signaaliks uutele karmidele eeskirjadele. Näiteks banaalne artikkel riigi kontrolli all olevas meedias, kus võrgumänge võrreldi noorukite jaoks mõeldud "vaimuoopiumiga", tõi kaasa selliste ettevõtete aktsia hinna languse nagu Tencent Holdings Ltd ADR (börsiväline: TCEHY), NetEase Inc (NASDAQ: NTES)ja Bilibili Inc (NASDAQ: BILI). Kuid isegi sellistel asjaoludel näitavad investorid huvi Hiina ettevõtete vastu.

Kuulus ARK Investi juht Cathie Wood müüs varem Hiina aktsiaid kahjumiga, kuid pärast seda JD.com (NASDAQ: JD) ja Pinduoduo (NASDAQ: PDF), otsustas ta uuesti Hiina ettevõtetesse investeerida. Kokkuvõttes näevad turuosalised Hiina ettevõtetesse investeerimise riske, kuid ei suuda vastu pidada kiusatusele aktsiaid osta.

Selles artiklis soovitan heita pilk Hiina turule ja rääkida kolmest ettevõttest, mille aktsiad võivad Hiinas ärieeskirjade stabiliseerumisel kasvada.

Boyd Gaming Corporation

Esimene ettevõte, millele ma teie tähelepanu juhtin, on suurim elektriautode tootja Boyd Gaming Corporation (NYSE: BYD). Valitsus ei ole seda ärivaldkonda veel märganud, ehkki probleeme võib tekkida seetõttu, et elektriautod on saanud andmeid koguda ning reguleerivad asutused hoolivad palju sellest, et kogutud teave riigis püsiks.

Boyd Gaming on rohkem kui lihtsalt elektriautosid tootev ettevõte. See asutati 1995. aastal patareide tootmise tehasena. Ettevõte hõivas 10 aasta jooksul üle poole mobiiltelefonide akude ülemaailmsest turust ja jõudis Hiina kõige kiiremini kasvavate tehnoloogiaettevõtete edetabeli tippu. Nüüd valmistab Boyd Gaming elektriautosid, hübriidbusse, veokeid, elektrijalgrattaid ja laadureid. Ettevõte jätkab mobiiltelefonide ja autode akude tootmist ning varustab taastuvate energiaallikatega.

Kõigist ettevõtte tarnitavatest toodetest saavad isikuandmeid koguda ainult elektriautod, seega on investeerimine vähem riskantne kui näiteks NIO.

Kes on Tesla tegelik rivaal Hiinas?

Oleme harjunud arvama, et peamine konkurent TESLA (NASDAQ: TSLA) Hiinas on NIO. Aga kui vaatame teise kvartali Hiina turul müüdud autode statistikat, näeme, et see on eksitav mõte. Teise kvartali lõpuks oli Boyd Gaming müünud ​​2 2 täielikult elektriautot. NIO müüs 54,841 21,896 elektriautot. Tesla müüs Hiinas 61,745 XNUMX elektriautot, seega näeb Boyd Gaming pigem välja nagu peamine rivaal.

Lisaks elektriautodele müüb ettevõte ka hübriidsõidukeid ning selles sektoris on dünaamika iga kuu positiivne. Näiteks müüs Boyd Gaming juulis 50,492 170 hübriidautot, mis on 2020% rohkem kui XNUMX. aasta juulis.

Boyd Gamingu eelis selliste Hiina autotootjate nagu NIO, Spent, Like auto vastu on see, et esimene on kasumlik. Teise kvartali lõpuks oli see teeninud 2 miljonit USA dollarit puhaskasumit.

Buffett investeerib Boyd Gaming Corporationi peadirektorisse

On veel üks detail, mis võib tunduda väike, kuid toetab Boyd Gamingusse investeerimise ideed. 11 aastat tagasi rikkus Warren Buffett oma reeglit investeerida neisse ettevõtetesse, millest ta sai aru ja Boyd Gamingusse investeeris. Hiljem tunnistas ta, et teadis vähe kas elektriautodest või akudest. Buffettile avaldas muljet ettevõtte peadirektor Wáng Chuánfú või täpsemalt selle isiku kirjeldus, mille andis Buffetti sidusettevõte Charles Munger. Munger ütles ajakirjale Fortune, et "tüüp" oli Thomas Edisoni ja Jack Welchi kombinatsioon. Midagi nagu Edison tehnilisel poolel ja Welch selles mõttes, et ta tegi, mida tahtis.

Sel ajal ostis Berkshire Hathaway 10% Boyd Gamingust. 11 aasta tagusel graafikul maksid aktsiad umbes 10 USD. Eelmisel kevadel langes aktsia hind sellele tasemele, kuid sihtis seejärel otse üles. Nüüd maksavad aktsiad 62 USD. See on meie jaoks oluline, sest Wáng Chuánfú juhib endiselt ettevõtet.

Boyd Gamingu tehniline analüüs

Varem põrkasid Boyd Gamingu aktsiad 200 päeva tagasi Libisev keskmine ja kauplevad sellest kõrgemal, mis näitab levinud tõusutrendi. Lähim vastupanu tase on 65 USD. Kui hind selle murrab, kasvab see uuesti ja uuendab kõigi aegade kõrgeimat 71 USD.

Boyd Gamingu tehniline analüüs
Boyd Gamingu tehniline analüüs

Sohu.com Limited

Investeeringud Sohu.com Limited (NASDAQ: SOHU) võib esmalt tunduda väga riskantne. Teisipäeval saime teada, et Hiina võimud tegid võrgumängud kättesaadavaks ainult vanuses inimestele. Sellest vaatenurgast näivad investeeringud võrgumängude valdkonna ettevõtetesse ebamõistlikud ja Sohu saab sellest segmendist 75% oma tuludest.

Kuidas saab valitsus alaealistele mänge keelata

Kui aga oma emotsioonid kõrvale jätta ja mõelda, kuidas võimud saavad lapsi võrgumängudest eemal hoida, tuleb esimese asjana pähe alaealiste arvutikeskustest keelamine. See on lihtsaim meede, kuid Sohu töötab võrgumängude valdkonnas, mis on kättesaadav kõikjalt, mitte ainult mängukeskustest.

Teine võimalus on piirata alla 18 -aastaste profiilide juurdepääsu mängudele. Programmeerimise osas on see üsna lihtne, kuid seda keeldu on veelgi lihtsam ümbermõõdet teha - lihtsalt muutke vanuse seadeid. Alaealistel on selle tegemisega vähe probleeme. Veelgi enam, vanemad on oma lastele nutitelefonid, andes seega vaikiva nõusoleku nendega mängimiseks. Vastasel juhul ostavad nad lihtsalt nuppudega telefone või sim-kaartidega kellasid. Seega võib laps lihtsalt vanematelt telefoni küsida ja edasi mängida. Kokkuvõttes tundub võrgumängude alaealistele kättesaamatuks muutmine vähemalt esmapilgul raske töö.

Puudutame ka teemat laste maksevõimest mängudes. Kui võrrelda 30-aastast inimest tööga, kes maksab ise, ja 14-aastast alaealist, kes elab oma vanemate majas, kulutab esimene veebimängudele palju rohkem. Sel juhul on aga kasumi arvutamine palju keerulisem, kuna see sisaldab mängudes reklaamide näitamisest saadavat tulu ja lapsed ostavad hea meelega kummist pop-it 10 korda kallimalt kui selle esmane hind lihtsalt sellepärast, et see on moes nendel päevadel.

Internetimängude keeld ei hirmutanud investoreid

Alaealiste võrgumängude keeld saatis tõenäoliselt Sohu aktsia hinna sügavale, kuid tegelikult ei juhtunud midagi sarnast. Kauplemissessiooni alguses aktsia hind langes, kuid sulgemise hetkeks olid nad 50% langusest tagasi mänginud.

Üldiselt, kui võrrelda Sohu aktsiaid teiste hasartmänguettevõtete, näiteks Bilibili Inc. aktsiatega, märkate, et investorid ei kiirusta nende müümisega. Aktsiatega kaubeldakse üle 200 päeva, mis tähendab tõusutrendi. Alates 2021. aasta veebruarist on BILI aktsiad langenud ja juulis murdsid nad läbi 200-päevase MA ja jätkasid langust, mis tähendab, et võib tekkida langustrend.

Sohu.com Limited tehniline analüüs
Sohu.com Limited tehniline analüüs

W1-s kauplevad aktsiad kõigi aegade madalaimal tasemel; kõigi aegade tipp oli 400% kõrgem kui praegune turuhind. Seega on kasvuruumi isegi vaatenurgast tehniline analüüs.

Sohu.com Limited tehniline analüüs
Sohu.com Limited tehniline analüüs

Weibo korporatsioon

Hiina investeerimisvõimaluste top-3 nimekirja sulgeb Weibo korporatsioon (NASDAQ: WB). See on Hiina mikroblogide suhtlusvõrgustik, mis jääb Twitteri ja Facebooki vahele.

Kahjuks võttis valitsus ka selle ettevõtte teadmiseks. Või täpsemalt, sanktsioonid ei puudutanud ettevõtet ennast, vaid selle kasutajaid. Kartes Hiina arvamusloojate kriitikat, pani valitsus ettevõtted kuulsate inimeste kontod sotsiaalmeedias kustutama. See vähendas Weibo aktsiaid 13%.

Kvartali aruanne lõpetas languse

Negatiivsetest uudistest hoolimata uhkustas ettevõte kvartaliaruandega, mille tulud kasvasid eelmise aastaga võrreldes 48%, ulatudes 574 miljoni USA dollarini. The EBITDA on kõrgeimal tasemel - 193 miljonit dollarit. See kvartaliaruanne suutis languse peatada ja pärast seda kasvas aktsia hind 15%.

Weibo Corporationi tehniline analüüs

Kui vaatate graafikut, näete aktsiatega kauplemist tõusvas trendis, kuid nüüd on hind korrigeeritud 200-päevase MA-ni. Kasv üle 50 USD tähendab tõusutrendi jätkumist ja võimalikku kasvu kuni 65 USD vastupanutasemeni.

Weibo Corporationi tehniline analüüs
Weibo Corporationi tehniline analüüs

Bottom line

Hiina ametivõimud püüavad parandada riigi demograafilist olukorda, nii et nad on nüüd hõivatud otsima neid, kes vastutavad selle valdkonna aeglustumise eest (seadus, et üks pere-üks laps on ilmselt unustatud). Seetõttu on aktsiaturg segaduses, sest keegi ei tea, millal vastutavaid isikuid karistatakse ja keda süüdistatakse. Vahepeal võitleb valitsus monopolidega, mis muudab turu veelgi närvilisemaks. Turgu puhastatakse ka ettevõtetest, kes ei suuda oma võlgu ära maksta, st võimud keelduvad abistamast. Kõik see muudab investeeringud üliriskantseks, seega mõelge sellele, kui otsustate oma raha Hiina ettevõtetesse paigutada.

Investeerige Ameerika aktsiatesse RoboForexiga soodsatel tingimustel! Reaalsete aktsiatega saab kaubelda platvormil R StocksTrader alates 0.0045 dollarist aktsia kohta, minimaalse kauplemistasuga 0.5 dollarit. Samuti saate proovida oma kauplemisoskusi R StocksTrader platvorm demokontol registreeruge lihtsalt RoboForexis ja avage kauplemiskonto.


Materjali valmistab ette

Ta on olnud finantsturul alates 2004. aastast. Alates 2012. aastast kaupleb Ameerika börsil aktsiatega ja avaldab börsil analüütilisi artikleid. Osaleb aktiivselt RoboForexi harivate veebiseminaride ettevalmistamisel ja läbiviimisel.