Septembrist on juba ammu saanud aeg, mil Apple’ile pööratakse rohkem tähelepanu, sest sügise alguses näitab Ameerika tehnikahiiglane maailmale oma uuendatud tooteid. See aasta pole erand.

Uute Apple'i seadmete esitlus ei ole aga sel sügisel ettevõtte kohta ainus uudis: kohus lõpetas lõpuks väsitav katse mänguarendaja Epic Games vastu.

Nagu te juba märkasite, on meil palju asju, millest rääkida. Alustame ja uurime, mis toimub Apple'i äris ja kuidas selle aktsiad reageerivad.

Apple'i aktsiad langesid pärast värskenduste esitamist

Ma rikun kronoloogilist järjekorda ja alustan kauaoodatud esitlusest, mis toimus 14. septembril. Ettevõte esitles Apple Watch seeria seitset uut iPad ja iPad mini tahvelarvutit ning loomulikult nelja iPhone 13 mudelit.

Bloombergis on neil õnnestunud märgata, et IT -korporatsiooni aktsia hind langeb alati natuke, kui esitatakse uusi nutitelefone. Ainus erand oli 2007. aasta, mil maailm nägi esimest iPhone'i. Traditsioon töötas ka sel aastal: 14. septembril sulgesid Apple'i (NASDAQ: AAPL) noteeringud 0.96%languse, jõudes 148.12 dollarini aktsia kohta.

Analüütikute sõnul on uudiste positiivne mõju juba hinna sees. Turuosalised on harjunud, et uued Apple'i seadmed ilmuvad umbes kord aastas ja veelgi enam, enne ametlikku väljaandmist saab Internet uuenduste üksikasju täis. Niisiis, enamasti ei loo ettevõte vau -efekti.

IPhone 13 väljalaskmine mõjutas satelliitfirmade aktsiaid

29. augustil avaldas Appleinsider artikli, milles tsiteeriti analüütik Ming-Chi Kuo, kes ütles, et uutel Apple'i nutitelefonidel on satelliitühendus.

Järgmisel päeval näitasid selliste satelliitfirmade aktsiad nagu Globalstar (NYSE: GREAT), Iridium Communications (NASDAQ: IRDM) ja AST SpaceMobil (NASDAQ: ASTS) järsku ja märgatavat kasvu - 64.34%, 15.41%ja 12.47 %, vastavalt.

14. septembril ei öelnud Apple'i esindajad aga iPhone'i satelliitühenduse kohta midagi. Samal päeval langesid Globalstari aktsiad 23.35% 1.75 dollarini, Iridium Communications - 3.49% 45.34 dollarini ja AST SpaceMobil 5.43% 11.33 dollarini.

Epic Games vs Apple prooviversiooni tulemused

10. septembril otsustas kohus, et Cupertino ettevõte ei tohi kehtestada ainult oma arveldussüsteemi ja hoida arendajad eemale makseteenustele linkide andmisest. Kuid tehnoloogiahiiglast ei nimetatud veel monopolistiks.

Mis puutub Epic Games'i toimingutesse, siis tõlgendas kohus kokkuleppe rikkumisena linki iOS -i seadmetes Fortnite'i mängule alternatiivse maksevõimaluse lisamiseks, ümberlülitades App Store'i. Seega peab arendaja maksma Apple'ile Apple'ile 30% selle aja kasumist.

Ma ei usu, et sel juhul võiks ühtegi poolt võitjaks nimetada. Epic Games'i esindajad väitsid korraga, et vaidlustavad kohtuotsuse, nii et tehnoloogiaettevõtet nimetati monopoliks.

Apple omakorda, kuigi väidab võitu, kaotas oma poes domineerimise. Uued App Store'i reeglid puudutavad mitte ainult voogesitusplatvorme, vaid ka kõiki rakendusi. Samal päeval kaotasid Apple'i aktsiad 3.31%, langedes 148.97 dollarile.

Mänguarendajate aktsiad kasvavad pärast prooviperioodi

  • Applovin (NASDAQ: APP) - +8.85% kuni 77.38 dollarini
  • Playtika Holding (NASDAQ: PLTK) - +6.08% kuni 28.26 dollarini
  • Zynga (NASDAQ: ZNGA) - +6.28% kuni 8.8 dollarit
  • Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI) - +2.04% kuni 79.64 dollarini
  • Electronic Arts (NASDAQ: EA) - +1.98% kuni 145.13 dollarit

Summeerida

Pärast Epic Games'i kohtuprotsessi kuulutamist kaotasid Apple'i aktsiad 3.31%. Tõepoolest, ettevõtet ei nimetatud monopolistiks, kuid ta peab App Store'is maksereeglid üle vaatama. Pärast uute toodete esitlemist langesid aktsiad taas - ainult seekord 0.96%. Analüütikud ütlevad, et positiivne mõju on juba aktsiahinna sisse arvestatud.

Mõlemad sündmused mõjutasid teiste ettevõtete noteeringuid: esimene puudutas mänguarendajaid, teine ​​- teatud satelliitfirmasid.

Lisateavet Apple'i aktsiate kohta leiate ajaveebist R Blog


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.