See septembri viimane nädal ei tule olulises teabes nii rikkalik kui eelmine, kuid rahapoliitikute kommentaare tuleb palju.

Keskpangad: alati liikvel

Sel nädalal korraldavad konverentse Tai, Mehhiko ja Columbia keskpangad. Suure tõenäosusega jäävad intressimäärad ja rahapoliitika üldine struktuur muutusteta. See on oluline kapitaliturgude ja riskantsete varade jaoks: mida rahulikumad on kommentaarid, seda väiksemad on aktsiariskid.

USD: statistika näitab teed

Selle nädala USA makromajanduse kalender on üsna sündmusterohke. Kontrollige augustis kestvuskaupade tellimuste teavet, samuti ameeriklaste eelmisel kuul tehtud kulutusi ja sissetulekuid. Samuti näeb valgust veel üks teise kvartali SKP hinnang. USD tundub praegu stabiilne ja loodetavasti see ei muutu.

Rahapoliitikud: asjad lähevad kuumaks

Sel nädalal on planeeritud hulk üritusi, mis hõlmavad maailma peamisi rahapoliitikuid. Näiteks osalevad Föderaalreservi juht Jerome Powell ja rahandusminister Janet Yellen Esindajatekoja kuulamistel, mis käsitlevad keskpanga ja rahandusministeeriumi finantstegevusi pandeemia ajal. Powell, tema Euroopa kolleeg Christine Lagarde ja Jaapani Panga juht Haruhiko Kuroda võtavad sõna Euroopa Keskpanga foorumil. Kõik märkused rahapoliitiliste lähenemisviiside erinevuste kohta mõjutavad valuutasid.

USA riigivõlg: spekulantide lemmikteema

Sel nädalal saabub aeg, mil otsustatakse USA maksimaalse lubatud riigivõla üle. Kongress võib alates 1. oktoobrist peatada riigivõla piirmäära, et vältida valitsuse woki peatamist. Riigivõla teema tõmbab aeg -ajalt tähelepanu; maksejõuetuse ohtu ei ole, kuid see annab aluse paljudele emotsioonidele ja valuutakursside kõikumistele. Mida kauem võtab Kongressil otsuse langetamine, seda raskemad ajad on USD -l.

JPY: statistika näitab asjade tegelikku seisu

Sel nädalal avaldab Jaapan statistikaploki, sealhulgas jaemüük septembris, tööstustoodangu maht ja Tokyo baasinflatsioon. Viimast väljaannet peetakse juhtivaks enne tarbijahinnaindeksi ametlikku avaldamist. Mida parem on statistika, seda suurem on JPY tõusmise võimalus.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.