Juunis teatasime, et Zoomi aktsiad olid kukkus vaatamata suurepärasele kvartaliaruandele. Septembris kirjutasime, et isegi rekordiline kvartalistatistika ei päästaks ettevõtte väärtpabereid kokkuvarisemiseste. Lõpuks, täna räägime teile, kuidas kõik need langused välja kukkusid.

Zoom pidi omandama Five9

18. juulil sai tänu Bloombergi pingutustele teatavaks, et Zoom Video Communications leppis kokku Ameerika kõnekeskuste pilvetarkvaralahenduste arendaja Five9 omandamise. Tehing pidi lõpule jõudma järgmise aasta alguses.

Pooled jõudsid kokkuleppele järgmistel tingimustel: Zoom pakub Five9 investoritele 0.5533 oma lihtaktsiat iga pilveteenuste pakkuja aktsia kohta, samas kui Five9 saab eraldi tegevusüksusena Zoomi osaks.

Siinkohal tuleb märkida lepingu oluline aspekt: ​​kogu tehingu arvutamisel kasutati 16. juulil 2021 kehtivat Zoom Video Communications aktsiahinda (NASDAQ: ZM), mis oli 361.97 dollarit aktsia kohta. Selle tulemusena hinnati lepingute kogusummaks 14.7 miljardit dollarit.

Miks tegi Zoom peaaegu 15 miljardi dollari väärtuses tehingu?

Pärast 18. Kui aga arvestada üldist suundumust, siis olid ülalnimetatud juhtumid pigem erand.

Zoomi aktsiate peamine liikumine oli langus: alates kuupäevast, mil leppeuudised esmakordselt ilmusid, kuni ametliku pressiteate kuupäevani veebisaidil Five9, kus öeldi, et lepinguid enam pole, ja see oli 30. september, kaotasid Zooni aktsiad 28.1% ja läks 361.97 dollarilt 257.41 dollarile. Eespool nimetatud dokumendi kohaselt oli see peamine põhjus, kuid Bloomberg ütles, et mitte.

Väljakujunenud konsultatsiooniettevõtted, nagu Glass Lewis ja Institutional Shareholder Services, ei varjanud oma kahtlustest, et pärast COVID-19 pandeemia lõppu on Zoom Video Communicationsil “helged väljavaated”.

Lisaks ei tohiks unustada, et USA justiitsministeerium ja föderaalne kommunikatsioonikomisjon jälgisid tehingut tähelepanelikult. Paljud spetsialistid, kes vastutavad tipptehnoloogiate arendamise ja rakendamise eest videokonverentside platvormile, ei asu ainult väljaspool USA-d, vaid asuvad Hiinas. Seetõttu skaneerisid valitsusasutused Zoomi ja Five9 vahelist tehingut: nad püüdsid hinnata välismaise osalemise võimalikke tagajärgi Ameerika ettevõtte operatsioonides ja tegevustes.

Kuidas reageerisid Zoom ja Five9 aktsiad tehingu kokkuvarisemisele?

30. septembril, tühistamise pressiteate kuupäeval, lisasid Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) aktsiad 1.59% ja jõudsid 261.5 dollarini. Järgmise kauplemissessiooni lõpus maksid nad pärast 267.51%lisamist 2.3 dollarit aktsia kohta.

Viis9 (FIVN) aktsiat hakkasid kasvama alles 1. oktoobril, kuid igapäevane kasv oli muljetavaldavam. Kauplemissessiooni lõpus lisasid nad 4.71% ja jõudsid 167.26 dollarini. Peaksime märkima, et enne seda olid nad langenud 4 järjestikust kauplemissessiooni ja kaotasid selle aja jooksul üle 7%.

Maksim Artjomovi Zoom ja Five9 aktsiate tehniline analüüs

Zoom Video Communications

„Ettevõtte aktsiad langevad jätkuvalt. Eelmine kauplemissessioon avati ja sulgus väikese vahega, mis võib olla signaal edasise langustrendi kasuks. Hind kaupleb alla 200-päevase libiseva keskmise ja liigub 225 dollari taseme poole.

Pärast selle taseme testimist võib vara selle purustada ja jätkuvalt langeda. Samas, kui ettevõte suudab investorite usalduse tagasi saada, võib hind saada uue positiivse hoo ja taastuda. Sel juhul võib ülemine sihtmärk olla 300 dollarit.

Zoom Video Communications aktsiate tehniline analüüs 04.10.2021

Five9

„Ettevõtte aktsiad liiguvad jätkuvalt külili. Hoolimata tühistatud tehingust ei reageerinud hind ja kaupleb endiselt 200 päeva libiseva keskmise lähedal. Selles etapis ei tohiks oodata tõsiseid liigutusi.

Lähitulevikus võib hind tugiteenuste tasemelt tõusta ja kasvada 180 dollari suunas. Siiski ei tohiks välistada toetuse taseme purunemist ja edasist langust, et jõuda 150 dollarini.

Viie9 aktsia tehniline analüüs 04.10.2021

Summeerida

Tulude ja kasutajate arvu kasvutempo aeglustumine, mida kinnitavad Zoom Video Communications'i viimased kvartaliaruanded, tõstavad investorite hirmu ja muret IT -ettevõtte tuleviku pärast. Selle tulemusena on selle aktsiad märkimisväärselt langenud - alates 28. juulist 18 on nad kaotanud üle 2021%.

Need asjaolud põhjustasid olukorra, kus Ameerika kõnekeskuste pilvelahenduste arendaja tühistas oma lepingu Zoomiga. Jah, peaaegu 15 miljardi dollari suurune tehing pole enam mõeldud. Samas olid mõlema ettevõtte aktsiad uudistele reageerides positiivsed ning lisasid alates 2.3. oktoobrist vastavalt 4.7% ja 1%.

IT -ettevõtetest lähemalt R Blogis


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.