Selles artiklis käsitleme "Tasuki Gap" mustriga kauplemise reegleid ja meetodeid. Te ei leia seda väga sageli, kuid see on küünlajalgade analüüsi põhjal üsna tugev trendide jätkumise muster.

Kuidas moodustub muster “Tasuki Gap”?

Küünlajalgade muster “Tasuki Gap” moodustub tõusva või laskuva kalduvuse ajal ja ennustab selle edasist arengut. Muster koosneb kolmest küünlajalast: kahel esimesel on sama kehavärv koos a -ga hinnavahe nende vahel; kolmas küünlajalg on vastupidise kerevärviga ja tagastab hinna tühikusse (kahe esimese küünlajala vahele).

Mustri kaks esimest küünlajalga näitavad trendisuunda ja kinnitavad selle tugevust - vahe nende vahel on selle tõend. Kolmas küünlajalg, mis on suletud vastupidises suunas, on parandus eelmise liikumise suunas. See küünlajalg ei tohiks sulgemishinnaga tühikut kõrvaldada - kui see juhtub, pole mustriga kauplemine soovitatav.

Tasuki lõhe mustri tüübid

Sõltuvalt asukohast võib muster olla kahte tüüpi: „bullish Tasuki Gap” (või „Upside Tasuki Gap”) ja „Bearish Tasuki Gap” (või „Downside Tasuki Gap”).

Bullish Tasuki Gap

Upside Tasuki Gap kujuneb tõusutendentsi käigus: pullid kontrollivad turgu ja ootavad kasvu jätkumist. Diagrammile ilmub esimene suure korpusega valge bullish küünlajalg. Hiljem, kui turu sentiment on positiivne, avatakse järgmine kauplemissessioon vahega ülespoole ja suletakse tugeva valge küünlajalgaga.

Pärast seda moodustab hind kahaneva korrektsiooni, mille käigus ilmub must karune küünlajalg ja paneb hinna tühiku juurde tagasi. See vahe on nüüd toetustase ja kui karud ei suutnud seda sulgemishindadega murda, siis suure tõenäosusega ründavad pullid ja jätkavad tõusutrendi.

Karu Tasuki Gap

Negatiivne külg Tasuki Gap tekib langustendentsi käigus: karud domineerivad turul ja usuvad, et langus jätkub. Diagrammile ilmub must karune küünlajalg. Hiljem, aktiivse müügi mõjul turul, avatakse järgmine küünlajalg vahega allapoole ja suletakse musta korpusega küünlajalgaga.

Pärast seda moodustab hind kasvava korrektsiooni, mille käigus ilmub valge bullish küünlajalg ja paneb hinna tühiku juurde tagasi. See vahe on nüüd vastupanu tase. Siin hakkavad karud uuesti müüma ja kui pullid ei suutnud lõhet kõrgemal seanssi sulgeda, siis tõenäoliselt jätkavad karud langustrendi ja värskendavad kohalikku madalat taset.

Tasuki lõhe struktuuri ja tüübid
Tasuki lõhe struktuuri ja tüübid

Kauplemine mustriga “Tasuki Gap”

Siin on mõlema tüüpi „Tasuki Gap” mustriga kauplemise meetodid.

Bullish Tasuki Gap: ostmine

Bullish -mustriga kauplemise meetod on järgmine:

 • Tõusva tendentsi ajal moodustub hinnadiagrammil „Bullish Tasuki Gap” muster.
 • Agressiivselt saab osta kohe pärast kolmanda (musta) küünlajala moodustamist koos Stop Loss tellimuse üle lõhe allapoole jääva piiri. Sel juhul on mustri realiseerumise tõenäosus väiksem, kuid SL/TP suhe on kasumlikum.
 • Konservatiivselt saab osta pärast seda, kui hind on ületanud teise (valge) küünlajala kõrgeima taseme stoppkaotuse tellimusega, mis jääb kaugemale tühimiku piirist. Sel juhul on mustri realiseerumise tõenäosus suurem, kuid SL/TP suhe on vähem kasumlik.
 • Üks saab Take Profit kui hind jõuab olulisele vastupanu tasemele või kui on märke trendi tagasiminekust allapoole.
Kauplemine mustriga "Bullish Tasuki Gap"
Kauplemine mustriga "Bullish Tasuki Gap"

Karu Tasuki Gap: müük

Languse mustriga kauplemise meetod on järgmine:

 • Kahaneva tendentsi ajal moodustub hinnagraafikule muster „Karu Tasuki Gap”.
 • Agressiivselt saab müüa kohe pärast kolmanda (valge) küünlajala moodustamist koos Stop Loss tellimusega, mis asub väljaspool lõhe tagurpidi. Sel juhul on mustri realiseerumise tõenäosus väiksem, kuid SL/TP suhe on kasumlikum.
 • Võib müüa konservatiivselt pärast seda, kui hind on ületanud teise (musta) küünlajala madalaima taseme koos Stop Loss tellimusega, mis on kaugemal kui vahe. Sel juhul on mustri realiseerumise tõenäosus suurem, kuid SL/TP suhe on vähem kasumlik.
 • Kasumit saab võtta siis, kui hind jõuab tugevale toetustasemele või kui on märke tagasipöördumismustritest.
Kauplemine mustriga „Karu Tasuki Gap”
Kauplemine mustriga „Karu Tasuki Gap”

Soovitused mustriga „Tasuki Gap“ kauplemiseks

Selle mustriga kauplemisel peaksite pöörama tähelepanu järgmisele:

 • “Tasuki Gap” peab moodustuma tõusvas või kahanevas kalduvuses, parem on mitte kaubelda sellega külgkanal (lame).
 • Mustri kolmas küünlajalg ei tohi tühimikku oma kehaga täielikult sulgeda. Sellisel juhul tühistatakse kauplemissignaal.
 • Mustri realiseerumise tõenäosus suureneb kombinatsioonis hinnamustrid, toetust ja vastupanu tasemed, signaalid kauplemisnäitajad.
 • Soovitatav on kasutada H4 kauem ajaraamid.
 • Alati tuleks riske juhtida ja mitte unustada SL tellimuste esitamist.

Mõtte sulgemine

"Tasuki Gap" küünlajalgade muster ilmub tõusva või kahaneva tendentsi ajal (vastavalt bullish või bearish) ja ennustab selle edasist arengut. Suurepärane täiendus mustrile tehniline analüüs.

Enne reaalse kauplemise mudeli kasutamist peaksite õppima varasemat statistikat ja ajaloolisi andmeid ning harjutama demokontol.

Teist teavet teiste küünlajalgade mustrite kohta leiate sellest artiklist:


Materjali valmistab ette

On kauplenud finantsturgudel alates aastast 2004. Omandatud teadmised ja kogemused moodustavad tema enda lähenemisviisi varade analüüsile, mida ta jagab hea meelega RoboForexi veebiseminaride kuulajatega.