Keskpankade konverentse on veel päris palju, kuid nüüd võib nende tulemustes tekkida paus. Vastupidi, statistika annab uusi tõendeid juhtivate majanduste hetkeseisust.

EUR: oodatakse EKP signaale

Sel nädalal on Euroopa Keskpangal järjekordne konverents, mille tulemusena jäävad põhiparameetrid tõenäoliselt muutumatuks. Sel korral võib regulaator aga anda vihjeid oma detsembrikuistele otsustele, näiteks millal stimuleerimine lõppeb. Mida kustutatakse signaalid, seda paremini EUR reageerib.

Keskpangad: saade käib

Oktoobri uus nädal annab ruumi Kanada, Brasiilia, Jaapani ja Egiptuse keskpankade konverentsidele. Kõigil juhtudel eeldatakse, et rahalised lähenemisviisid jäävad muutumatuks. See on hea uudis riskantsete varade jaoks: mida stabiilsem ja selgem olukord, seda parem.

USD: kõik pilgud statistikale

USA -s tuleb esitada uute majade müügi statistika ja oktoobrikuu konverentsikomisjoni CCI koos elanikkonna kulude ja sissetulekute parameetritega ning Michigani ülikooli oktoobris läbivaadatud CCI. Ameerika inimeste suured kulutused võivad USD-fännidele pettumuse valmistada, sest see tähendab, et inflatsioon jääb valdavaks.

USA: aruannete hooaeg toob häid uudiseid

USA-s on käimas 2021. aasta kolmanda kvartali ettevõtete aruannete hooaeg ja praegu on statistika kõigis valdkondades valdavalt tugev. Sel nädalal näeme Amazoni, Apple'i, Alphabeti, Twitteri, Facebooki, USB jne finantstulemusi. See peab olema selliste väljaannete poolest hooaja kõige eredam nädal. Kui investorid näevad, et ettevõtted jätkavad stabiilset tööd, jätkub ralli USA aktsiaturul.

JPY: statistikat pole kunagi liiga palju

Peale uudiste Jaapani keskpanga konverentsist näeb sel nädalal Jaapanis ka statistikaplokki. Vaadake Tokyo baasinflatsiooni, kuna seda aruannet tõlgendatakse juhtiva inflatsioonisignaalina. Lisaks kontrollige jaemüügi parameetreid ja CCI-d. Tugev statistika vaevalt toetab JPY-d, kuid BoJ signaalid on selleks võimelised.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.