Airbnb ja Uber avaldasid oma kvartaliaruanded juuli-september 2021 kohta 4. novembril. Mõlema ettevõtte eelmise kvartali tootlus ületas analüütikute ootusi. Jagan teiega ettevõtete pakutud kõige huvitavamaid fakte ja nende aktsiate värsket tehnilist analüüsi.

Airbnb 3. aasta kolmanda kvartali aruanne: kõigi aegade kõrgeim tulu ja kasum

Ameerika ettevõte Airbnb, kes omab samanimelist eluruumide üürimisteenust, teatas, et broneeringuid on jätkuvalt palju. Juulis-septembris broneerisid inimesed eluasemeid ja meelelahutusvõimalusi 79.7 miljonit korda. Seda on 29% rohkem kui 3. aasta kolmandas kvartalis.

Pange tähele, et 7 ja enama öö üüride arv kasvab pidevalt. Eelmise kvartaliga on see parameeter kasvanud 45%. Põhja-Ameerikas ja Euroopas oli broneeringute arvu kasv kõige silmatorkavam.

Pärast kolmanda kvartali aruande avaldamist kasvasid Airbnb aktsiad peaaegu 3%.

Turismitööstuse taastumine võimaldas ettevõttel saavutada kõigi aegade kõrgeima kvartalitulu ja kasumi. 5. novembril kasvasid nii suure statistikaga Airbnb (NASDAQ: ABNB) aktsiad 12.98% 201.62 dollarini. Mäletatavasti on aktsia hind alates jaanuarist tõusnud 37.3%.

Ettevõte on turismitööstuse suhtes optimistlik, lootes, et vaktsineerimiskampaania viib selle kriisieelsele tasemele. See võimaldab teha üsna julgeid oletusi IV kvartali tulude kohta: oktoobris-detsembris ulatub tulu 4-1.39 miljardi dollarini. Analüütikud pakuvad keskmiselt 1.48 miljardit dollarit.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulud - 2.2 miljardit dollarit, +69.2%, prognoos - 2.05 miljardit dollarit.
  • Laoseis - 1.22 $, prognoos - 0.75 $.
  • Puhaskasum - 834 miljonit dollarit, +280.8%.

Maksim Artjomovi tehtud Airbnb aktsiate tehniline analüüs

Investorid ja kauplejad on optimistlikud ning tõstavad Airbnb aktsiat jätkuvalt 210 dollarini. Nüüd pärast 3. aasta III kvartali aruande avaldamist noteeringud kasvavad. Seni kuni 2021 päeva libisev keskmine on ka tõusmas, arvan, et sellega hind ei piirdu.

Lähim kasvueesmärk on 210 dollarit. Kui olukord COVID-19-ga paraneb, on ettevõttel kõik võimalused uuendada kõigi aegade tippu ja jätkata kasvu.

Airbnb aktsiate tehniline analüüs 08.11.2021.

Uberi 3. aasta kolmanda kvartali aruanne: kahjum kasvab kaks korda

Juulis-septembris näitasid kasvu kõik Uber Technologiesi ärisegmendid. Tulu toidu kohaletoimetamisest kasvas 92% võrra 2.24 miljardi dollarini, taksotulu 59% võrra 2.2 miljardi dollarini ja kaubaveo tulud 40% võrra 402 miljoni dollarini.

Samas kasvas ka kahjumi suurus, ulatudes 2.4 miljardi dollarini. Nagu teate, ulatusid aasta tagasi need 1.09 miljardi dollarini. Ettevõte selgitab erinevust oma aktsia hinna langusega Didi korporatsioonis. Teistes ettevõtetes – Joby, Aurora ja Zomato – on aga osakaal kasvanud, mis vähendab üldist kahjumit.

Uber Technologiesi kahjum ulatub 2.4 miljardi dollarini

Pange tähele, et viimases kvartalis saavutas Uber positiivse EBITDA – 8 miljoni dollari suuruse kasumi. Sellegipoolest teatas ta veerand tagasi 509 miljoni dollari suurusest kahjumist. Ettevõttes ootavad nad oktoobris-detsembris 25-26 miljardi dollarini ja EBITDA kasumit 25-75 miljonit dollarit.

5. novembril, järgmisel päeval pärast kvartaliaruande avaldamist, kasvas Uber Technologiesi (NYSE: UBER) aktsia hind 4.24%, ulatudes 47.19 dollarini aktsia kohta. Aasta algusest on ettevõtte aktsiad langenud 7.5%.

Oluline aruande detail

  • Tulud - 4.8 miljardit dollarit, +72%, prognoos - 4.42 miljardit dollarit.
  • Kahjum aktsia kohta - 1.28 $, +106.5%, prognoos - 0.34 $.
  • Puhaskahjum - 2.4 miljardit dollarit, +120%.

Maksim Artjomovi Uberi aktsiate tehniline analüüs

Kauplemissessiooni vahega avades kukkusid Uberi noteeringud alla ja katsid vahe peaaegu ära. Vastupanu tase 48.84 dollaril sai komistuskiviks, millest hind üle tulla ei õnnestunud. Seni kuni noteeringud 200-päevase MA-st läbi murdsid, ütleksin, et lähiajal saab investor aktsiate positsiooni kõrval oma usalduse tagasi.

Edasise kasvu signaal on resistentsuse taseme langus 48.84 dollaril, samas kui järgmine eesmärk peaks olema 52 dollarit. Kui aga ettevõtte kahjum kasvab, võib aktsia hind langeda. Sel juhul on eesmärgiks toetustase 42.3 dollarit.

Uberi aktsiate tehniline analüüs 08.11.2021.

Summeerida

4. novembril avaldasid Airbnb ja Uber oma kvartaliaruanded juuli-september 2021. Esimene neist kajastas kõigi aegade kõrgeimat tulu ja kasumit, teine ​​aga kahekordistunud kahjumit. Samal ajal kasvasid mõlema ettevõtte aktsiad – vastavalt 12.98% ja 4.24%.

Rohkem kvartaliaruandeid R blogis


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.