Alibaba Groupi kvartaliaruanne osutus teist korda järjest alla Wall Streeti analüütikute ootustele. Kvartali tulude kasv ei päästa ettevõtet aktsiate kukkumisest.

Olukord läks hullemaks, kui inimesed kuulsid, et Alibaba pidi koos JD.com-i ja Baiduga maksma Hiina võimudele trahvi monopolivastase seaduse rikkumise eest. Vaadake juhtunu üksikasju allpool.

Alibaba Groupi aruanne 2. aasta teise kvartali kohta: puhaskasum langeb 2022%

18. novembril, enne NYSE kauplemissessiooni algust, avaldas Alibaba Group 2021. aasta juuli-september majandusaruande. Nagu ma eespool mainisin, näitas ettevõte nõrgemaid tulemusi, kui turg ootas.

2. aasta teises kvartalis kasvas IT-hiiglase kõigi toodete aktiivsete kasutajate arv 2022 miljoni inimese võrra 62 miljardini. Neist 1.238 miljonit on kasutajad Hiinast ja 953 miljonit inimest väljaspool riiki.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulud - 31.147 miljardit dollarit, +29%, prognoos - 32.05 miljardit dollarit.
  • Laoseis - 1.74 $, -38%, prognoos - 1.93 $.
  • Puhaskasum - 0.52 miljardit dollarit, -87%.

Alibaba Groupi tulud osakonna lõikes

Aruandes toob Hiina ettevõte välja sellised peamised ärivaldkonnad nagu kaubandus, pilvarvutused, digitaalne meedia ja meelelahutus ning uuendused. Juulis-septembris tõi turg ettevõttele 26.6 miljardit dollarit tulu, mis on 31% rohkem kui 2020. aasta samal perioodil.

Tulu pilvesalvestusest kasvas 33%, ulatudes 3.1 miljardi dollarini. Digitaalse meedia ja meelelahutuse tulud ulatusid 1.3 miljardi dollarini, mis näitab vaid 0.2% kasvu. Mis puutub uuendustesse, siis need teenisid 37% rohkem tulu, ulatudes 223 miljoni dollarini.

Kuidas Alibaba Groupi aktsiad reageerisid

Alibaba Groupi (NYSE: BABA) aktsia hind hakkas langema päev enne kvartaliaruande avaldamist: 17. novembril langesid noteeringud 4.07%, 161.58 dollarile. Kui tehingud lõppesid, olid noteeringud langenud juba 11.3%, 143.6 dollarile. Järgmisel kauplemissessioonil noteeringud langesid, seekord 2.27% 140.34 dollarile. Pange tähele, et aktsiad on aasta algusest kaotanud juba ligi 40% hinnast.

Hiina võimud trahvivad Alibabat monopolivastase seaduse rikkumise eest

Hiina peamine tururegulaator teatas, et Alibaba, Baidu ja JD.com rikkusid seadust ja peavad maksma trahvi. Põhjus on järgmine: tehnoloogiaettevõtted ei teatanud 43 ärilepingust, mis sõlmiti aastatel 2012–2021.

Regulaator teatab, et Alibaba ei deklareerinud 2014. aastal kartograafia- ja navigatsioonifirma AutoNavi ostu. Samuti ei teatanud ettevõte 44% toidu kohaletoimetamise veebiteenuse Ele.me aktsiate ostmisest. See juhtus aastal 2018. Nüüd pidi ettevõte maksma 78,000 XNUMX dollarit trahvi.

Maksim Artjomovi Alibaba Groupi aktsiate tehniline analüüs

Pärast kõiki ootusi alla jäänud majandusaruannet ja trahve on ettevõtte aktsiad langemas. D1-l jõudsid noteeringud toetustasemele 140 dollarit. On üsna tõenäoline, et seda taset testides murravad noteeringud sellest läbi ja langevad edasi.

Veel üks langust toetav signaal on 200 päeva libisev keskmine: ka see langeb. Languse eesmärk võib olla kanali alumine piir 125 dollari juures.

Alibaba Groupi aktsiate tehniline analüüs 22.11.2021

Summeerida

Eelmisel nädalal teatas Hiina IT-hiiglane Alibaba Group oma 2. aasta teise kvartali majandustulemustest. Käive kasvas 2022%, samas kui kasum kahanes 29%. Eksperdid ütlevad, et languse peamised põhjused on Hiina tarbijakulude vähenemine, kasvav rivaalitsemine ja muudatused monopolivastastes seadustes.

Mis puudutab viimast, siis varem pani kauplemisplatvorm müüjaid alla kirjutama lepingule, mis keelab nende tegevuse teistel platvormidel. Kuid nüüd saavad müüjad oma kaupu levitada kõigi Hiina veebisaitide kaudu.

Selle statistikaga pidi ettevõte korrigeerima oma jooksva majandusaasta prognoosi ning vähendama hinnangulise tulu kasvu 29.5%-lt 20-23%-le.

Nõrk aruanne ja halb prognoos mõjutasid ettevõtte aktsia hinda. Eelmisel neljapäeval langesid NYSE aktsiad ja kaotasid üle 11%. Ja laupäeval trahvis Hiina tururegulaator tehnoloogiaettevõtet monopolivastase seaduse rikkumise eest.

Rohkem kvartaliaruandeid R blogis


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.