Täna tutvustan teile kahe Ameerika ettevõtte: HP ja Dell Technologies selle nädala kvartaliaruannete kõige huvitavamaid üksikasju. Mõlemad ettevõtted kuuluvad personaal- ja sülearvutite, kontori- ja serveriseadmete sektorisse.

Räägin teile, kuidas HP ja Delli aktsiad reageerisid 2021. aasta augusti-oktoobri statistikale ning jagan teiega Maksim Artjomovi värsket tehnikaanalüüsi.

HP 4. aasta finantsaruanne IV kvartali kohta: aktsiate tootlus kasvab 2021%

HP 4. aasta IV kvartali aruanne avaldati teisipäeval, 2021. novembril, mil kauplemissessioon juba lõppes. Peamised tulemused osutusid ekspertide ootustest kõrgemaks.

Sülearvutite müük kasvas augustis-oktoobris 13. aasta sama perioodiga võrreldes 2020%, ulatudes 8.3 miljardi dollarini. Arvutite müük kasvas 11%, 2.5 miljardi dollarini ja tööjaamade müük 39%, 0.49 miljardi dollarini.

4. aasta neljandas kvartalis kasvas sülearvutite müügitulu 2021%, 13 miljardi dollarini.

Korporatsiooni peadirektori Enrique Loresi sõnul on nii suur nõudlus arvutite järele tänu karantiinimeetmete järkjärgulisele kaotamisele ning keskmiste ja suurettevõtete töötajate osalisele tagasipöördumisele kontoritesse.

Tugev kvartaliaruanne pani HP Inc (NYSE: HPQ) aktsiad kasvama. 24. novembril lõppes kauplemine aktsiate 10.1% kasvuga 35.44 dollarile. Börsi noteeringud on tõusnud viis börsipäeva järjest, kokku 14.6%. Alates 2021. aasta algusest on aktsia hind tõusnud 44%.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulud - 16.68 miljardit dollarit, +9.3%.
  • Varude tootlus - 2.71 dollarit, + 453%.
  • Puhaskasum - 3.1 miljardit dollarit, + 364%.

Maksim Artjomovi HP aktsiate tehniline analüüs

Positiivse majandusaruande ja tulude kasvuga murdsid ettevõtte aktsiad läbi vastupanutaseme ja saavutasid kõigi aegade kõrgeima taseme. Praegu võib eeldada, et pärast nii kiiret kasvu noteeringud veidi korrigeerivad, püüdes vahet vähemalt osaliselt katta. Ettevõtte aktsiate tagasiostmine võib toetada tagasitõmbumist.

Samal ajal kinnitab 200 päeva libisev keskmine tõusutendentsi, tõustes. Lähitulevikus võivad noteeringud õpetada 38 dollarit. See võib tõsta hinna tõusva kanali ülemise piirini.

HP aktsiate tehniline analüüs 26.11.2021

Delli aruanne 3. aasta kolmanda kvartali kohta: puhaskasum kasvab 2022%

Dell avaldas oma augusti-oktoobri majandusaruande 23. novembril pärast tehingute sulgemist. Nagu ka HP puhul, ületasid tulemused Wall Streeti analüütikute ootusi.

Arvutite müügist saadav kogutulu kasvas 35% 16.5 miljardi dollarini, samas kui eksperdid prognoosisid, et see on alla 15.1 miljardi dollari. Kogu summast teeniti 12.3 miljardit dollarit riistvara müümisest äriklientidele ja 4.3 miljardit dollarit – füüsiliste klientidega töötades.

3. aasta kolmandas kvartalis kasvas arvutite müügist saadav tulu 2022% 35 miljardi dollarini.

24. novembril kasvasid Dell Technologies Inc (NYSE: DELL) aktsiad 4.81% 57.3 dollarini. Alates jaanuarist on aktsia hind langenud ligi 22%. Nagu mäletate, eraldas ettevõte novembri alguses oma pilveteenused eraldi ettevõtteks nimega VMware ja selle tulemusena langesid noteeringud 51% 111.51 dollarilt 54.61 dollarile.

Oluline aruande üksikasjad

  • Tulud - 28.39 miljardit dollarit, +21%.
  • Varude tootlus - 4.87 dollarit, + 351%.
  • Puhaskasum - 3.89 miljardit dollarit, + 341%.

Delli aktsiate tehniline analüüs Maksim Artjomovi poolt

Kasvava kasumiga uuendasid korporatsiooni aktsiad oma kõigi aegade kõrgeima taseme ja korrigeerisid. Investoritele ei tohi finantsaruanne väga muljet avaldada, kuigi see ületas ootusi. Tõusva kanali sees hind kasvab, mis võib tähendada, et praegune dünaamika jääb kehtima ning noteeringud testivad peagi 60 dollarit.

Kasvu toetab ka ülespoole suunduv 200-päevane MA. Tulevikus võib kõrgpunkti veel üks uuendamine kaasa tuua tõusutrendi jätkumise.

Delli aktsiate tehniline analüüs 26.11.2021

Summeerida

Teisipäeval, 23. novembril esitasid HP ja Dell oma aruanded augusti-oktoobri kohta. Mõlema ettevõtte statistika osutus üle ootuste heaks. Esimese korporatsiooni kasumi kasv ulatus 364% ja teise 341%ni. Selliste kvartaliaruannetega kasvasid aktsiad vastavalt 10.1% ja 4.8%.

Rohkem kvartaliaruandeid R blogis


Materjali valmistab ette

Ta on turu varjatud võimaluste ja arusaamade otsimise ja demonstreerimise guru. Ta kirjutab kõigest, mis investorile huvi võiks pakkuda: aktsiatest, valuutadest, indeksitest ja erinevatest ärivaldkondadest. On "sees" alates 2019.