Üsna loomulikult on kuu teise nädala statistika voog raugemas, kuid keskpangad astuvad areenile, olles valmis muutustele reageerima.

Keskpangad: naasmine äri juurde

Keskpangad: naasmine äri juurde

Sel nädalal plaanivad keskpangad pärast väikest pausi uusi konverentse. Alustama peavad Kasahstani, Gruusia, India, Kanada, Poola, Brasiilia, Serbia ja Ukraina keskpangad. Enamasti pole rahapoliitikas muudatusi oodata ning riskantsete varade jaoks on see hea uudis.

AUD: kurss jääb muutumatuks

AUD: kurss jääb muutumatuks

Austraalia Reservpangal on käimas konverents, kus muuhulgas otsustatakse intressimäära üle. RBA ei ole veel valmis seda muutma, jättes suure tõenäosusega kursi 0.10% tasemele aastas nagu varem. AUD jaoks on see neutraalne uudis, karmide meetmete aeg pole saabunud.

EUR: uus Saksamaa kantsler

EUR: uus Saksamaa kantsler

Sel nädalal elab Saksamaa üle tähtsat sündmust: Olaf Scholz vahetab kantsleri ametikohal välja Angela Merkeli. Uudisest on juba ammu kuuldud, kuid Merkeli lahkumise fakt võib eurot mõjutada, provotseerides kohalikku müüki.

USD: kontrollige inflatsiooni

USD: kontrollige inflatsiooni

Detsembri teisel nädalal avaldab USA muuhulgas novembris THI. Eeldatakse, et inflatsioon kasvab jätkuvalt – 0.6% m/m ja 6.7% aastas. Need on uued pikaajalised aasta tipptasemed. Kasvav inflatsioon on järjekordne argument QE kiirema lõpetamise kasuks, mis tähendab, et USD saab toetust.

JPY: uus statistika näitab teed

JPY: uus statistika näitab teed

Sel nädalal avaldab Jaapan värskeid andmeid pangalaenude, maksebilansi, keskmise töötasu, masinaehituse tellimuste ja majapidamiste kulutuste kohta. Viimane aruanne on ülioluline: prognoos viitab paranemisele -0.6% y/a võrreldes -1.9% a/a. See tähendaks, et inimesed kulutavad rohkem, mis on maailma SKT-le ja JPY-le kasulik.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.