Detsembri uus nädal viib pärast keskpankade konverentse endas statistikavoogu. Oodata on palju uudiseid.

USA Föderaalreserv: nädala esikohal

USA Föderaalreserv: nädala esikohal

Selle nädala ülioluline sündmus on USA Föderaalreservi Süsteemi konverents. Intressimäär jääb kuskile nulli lähedale, kuid turg on rohkem huvitatud otsustest, mis puudutavad stimuleerimise kiiremat lõpetamist. Mida selgemaid maamärke turg näeb, seda rohkem toetatakse USD-d.

USA statistika: on asju, mida kontrollida

USA statistika: on asju, mida kontrollida

Lisaks muule esitleb USA sel nädalal novembri jaemüügi statistikat, uute kodude müüki ja tööstustoodangut Markiti tootmise PMI kõrval detsembris. Tugev statistika toetab USD-d.

Keskpangad: aeg on käes

Keskpangad: aeg on käes

Sel nädalal toimuvad konverentsid Jaapani, Aserbaidžaani, Inglismaa, Indoneesia, Mehhiko, Filipiinide, Šveitsi, Türgi, Taiwani, Norra ja Tšiili keskpankades. Kokkuvõttes pole rahapoliitikas olulisi muutusi oodata, ainsaks võimalikuks erandiks on Türgi. Mida rahulikumad on uudised, seda parem riskantsetele varadele.

Brent: IEA ja OPECi raportid

Brent: IEA ja OPECi raportid

Rahvusvaheline Energiaagentuur ja OPEC avaldavad nädala alguses oma igakuised toormeturgude ülevaated. Suurimat huvi tuntakse pakkumise ja nõudluse parameetrite vastu. Mida kindlamad aruanded välja näevad, seda parem on see nafta jaoks.

EKP: uus konverents

EKP: uus konverents

Euroopa Keskpank korraldab uue konverentsi ning ootused on pigem neutraalsed. Intressimäär ja rahapoliitika tõenäoliselt ei muutu, kuid vaadake inflatsiooniprognoose ja üldisi taastumise ootusi pärast pandeemiat. Stabiilsed ootused võivad eurot toetada.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.