Uus nädal toob meile paljude keskpankade konverentsid koos olulise teabega Euroopa ja Suurbritannia inflatsiooni kohta.

Keskpangad: tagasi konverentsidel

Keskpangad: tagasi konverentsidel

Sel nädalal toimuvad üritused Ungari, Indoneesia, Malaisia, Ukraina, Usbekistani ja Sri Lanka keskpankades. Enamikul juhtudel krediidi- ja rahapoliitika ei muutu, mis on riskantsete varade jaoks hea. Türgi keskpank võib jätkata intressimäära langetamist.

JPY: kursi tõstmise aeg ei ole saabunud

JPY: kursi tõstmise aeg ei ole saabunud

Ka Jaapani keskpank peab sel nädalal konverentsi ja teeb otsuse intressimäära kohta. Praegu püsib see -0.10% juures ja tõenäoliselt ei muutu. Kuid varem ei välistanud nad BoJ-s võimalust tõsta intressimäära enne, kui inflatsioon jõuab 2%ni. Varsti võidakse kuulda kommentaare ja need aitaksid kindlasti JPY-d.

Brent: silmad aruannetele

Brent: silmad aruannetele

The IEA and OPEC are publishing their January õli reports this week. First of all, check the demand and supply parameters. If the reports give optimistic demand information, Brent will get some support.

EUR: statistika ja EKP protokollid

EUR: statistika ja EKP protokollid

Euroala koostab detsembris uuendatud inflatsioonistatistikat. Inflatsioon võis ulatuda 5% aastas. Samuti peavad valgust nägema viimase EKP konverentsi protokollid. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis euro kasvab jätkuvalt.

GBP: valmis kasvama

GBP: valmis kasvama

Suurbritannia valmistab sel nädalal ette hulga statistikat, sealhulgas novembri ja detsembri tööturuteavet ning hinnastatistikat, sealhulgas eelmise kuu inflatsiooni. THI võis jõuda 5.2%ni, mis laseb BoE-l intressimäära tõsta juba lähimal konverentsil. GBP on valmis oma kasvu jätkama.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.