Uus nädal toob meile paljude keskpankade konverentsid koos olulise teabega Euroopa ja Suurbritannia inflatsiooni kohta.

Keskpangad: tagasi konverentsidel

Keskpangad: tagasi konverentsidel

Sel nädalal toimuvad üritused Ungari, Indoneesia, Malaisia, Ukraina, Usbekistani ja Sri Lanka keskpankades. Enamikul juhtudel krediidi- ja rahapoliitika ei muutu, mis on riskantsete varade jaoks hea. Türgi keskpank võib jätkata intressimäära langetamist.

JPY: kursi tõstmise aeg ei ole saabunud

JPY: kursi tõstmise aeg ei ole saabunud

Ka Jaapani keskpank peab sel nädalal konverentsi ja teeb otsuse intressimäära kohta. Praegu püsib see -0.10% juures ja tõenäoliselt ei muutu. Kuid varem ei välistanud nad BoJ-s võimalust tõsta intressimäära enne, kui inflatsioon jõuab 2%ni. Varsti võidakse kuulda kommentaare ja need aitaksid kindlasti JPY-d.

Brent: silmad aruannetele

Brent: silmad aruannetele

IEA ja OPEC avaldavad sel nädalal oma jaanuari naftaaruanded. Kõigepealt kontrollige nõudluse ja pakkumise parameetreid. Kui aruanded annavad optimistlikku teavet nõudluse kohta, saab Brent teatud tuge.

EUR: statistika ja EKP protokollid

EUR: statistika ja EKP protokollid

Euroala koostab detsembris uuendatud inflatsioonistatistikat. Inflatsioon võis ulatuda 5% aastas. Samuti peavad valgust nägema viimase EKP konverentsi protokollid. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis euro kasvab jätkuvalt.

GBP: valmis kasvama

GBP: valmis kasvama

Suurbritannia valmistab sel nädalal ette hulga statistikat, sealhulgas novembri ja detsembri tööturuteavet ning hinnastatistikat, sealhulgas eelmise kuu inflatsiooni. THI võis jõuda 5.2%ni, mis laseb BoE-l intressimäära tõsta juba lähimal konverentsil. GBP on valmis oma kasvu jätkama.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.