See nädal tõotab kujuneda täis statistikat ja planeeritud keskpankade kohtumisi. Igav sul kindlasti ei hakka.

Brent: järjekordne OPEC+ kohtumine

Brent: järjekordne OPEC+ kohtumine

Kuu alguses korraldab OPEC+ kohtumise ja lepib kokku naasmise parameetrid õli mahud turule. Siin prognoositakse asju muutusteta: umbes 400 barrelit päevas. Naftavarude nappuse säilitamine hoiab Brenti rallit.

Keskpangad: poliitikat ei muudeta

Keskpangad: poliitikat ei muudeta

Sel nädalal on kavas kohtumised Austraalia, Armeenia ja Gruusia keskpangas. Kõigil kolmel juhul krediidi- ja rahapoliitika ei muutu, mis pole riskantsete varade jaoks halb.

GBP: ootab intressimäära kasvu

GBP: ootab intressimäära kasvu

Veebruari alguses korraldab Inglismaa Pank koosoleku. Suure tõenäosusega tõstetakse seekord intressimäär praeguselt 0.25%-lt 0.50%-le aastas. Tõenäoliselt märgib BoE inflatsiooni kasvu ja koroonaviiruse riskide vähenemist. Regulaatori teravad kommentaarid võivad toetada GBP kurssi.

EUR: EKP ei muuda asju

EUR: EKP ei muuda asju

Sel nädalal kohtub Euroopa Keskpank ja arutab rahapoliitikat. Siin pole poliitika ega intressimäära muutusi oodata, kuid EKP kommentaarid võivad puudutada PMI langust ja THI tõusu. Euro jaoks võib see olla depressiivne.

USD: pilk tööturule

USD: pilk tööturule

Tavapäraselt avaldab USA uue kuu alguses tööturu statistika. Jaanuari töötuse määraks oodatakse 3.9%, samas kui NFP kasvas arvatavasti 178 tuhande võrra. Mida paremad numbrid, seda parem USD jaoks.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.