Valuutaturg hoiab silma peal geopoliitilisel olukorral ja pöörab statistikale vähem tähelepanu. Küll aga on kalendris olulisi ja huvitavaid sündmusi.

USD: riskidest pääsemine ja veidi statistikat

USD: riskidest pääsemine ja veidi statistikat

USA dollar naudib nõudlust kui turvalist vara. Sel nädalal annavad osariigid välja suure hulga tööturu statistikat, mis toetab USD-d. Statistika puudutab töötuse määra, palku ja NFP-d.

JPY: tugev statistika on hea uudis

JPY: tugev statistika on hea uudis

Jaapan avaldab jaanuari jaemüügistatistika, tööstustoodangu teabe, tootmise PMI ja CCI. Tugev statistika on Jaapani majandusele vaieldamatult hea, kuid JPY reageerib nüüd turgudel valitsevatele riskidele elavamalt.

AUD: pilgud RBA-le

AUD: pilgud RBA-le

Austraalia Reservpank koguneb koosolekule ja otsustab oma krediidi- ja rahapoliitika ning intressimäära üle. Viimane peaks jääma ilma muutuseta 0.10% tasemele, mis oleks loogiline pärast RBA viimaseid avaldusi. AUD jaoks on see neutraalne uudis, kuid palju sõltub kommentaaridest.

Kanada Pank: töö jätkub

Kanada Pank: töö jätkub

Kohtumisele koguneb ka Kanada Pank. Tõenäoliselt rahapoliitika ei muutu. Neutraalsed kommentaarid on riskantsete varade sektori jaoks hea signaal.

Brent: ralli jätkub

Brent: ralli jätkub

Tõenäoliselt kujuneb OPEC+ kohtumine rahulikuks ja neutraalseks: nad ei kavatse muuta oma otsust suurendada naftatootmist 400 tuhande barreli võrra päevas. Liikmesriigid ei saa tootmist kiiremini suurendada. Kui asjad jäävad siin neutraalseks, suudab turg jääda keskenduma spekulatiivsetele kasvuteguritele ja need toetavad Brenti noteeringuid.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.