Märtsi uus nädal on sündmusterohke: sellel on oluline statistika, poliitikute kohtumised ja keskpankade otsused. Fed on esirinnas.

Hiina: uut statistikat on vähe

Hiina: uut statistikat on vähe

Hiina hakkab avaldama tööstustoodangu, jaemüügi ja põhivarainvesteeringute statistikat. Lisaks korraldab Hiina riiklik statistikaamet pressikonverentsi. Kui statistika on tugev, toetab see riskantseid varasid hästi.

Fed: aeg on kätte jõudnud

Fed: aeg on kätte jõudnud

USA Föderaalreservi süsteem peab koosoleku – üks tolle aja oodatumaid sündmusi. Baasprognoos näeb intressimäära kasvuks 0.25-0.50%. Turg jääb ootama Föderaalreservi kommentaare oma edasiste sammude kohta ja otsuseid regulaatori tasakaalu kärpimise kohta: neist sõltuvad suuresti USD reaktsioonid.

JPY: kukub alla

JPY: kukub alla

Jaapan avaldab kaubandusbilansi ja tööstustoodangu statistika ning autotööstuse tellimuste mahu. Jaapani keskpangal on kohtumine, millel tõenäoliselt ei muudeta oma krediidi- ja rahapoliitika struktuuri. JPY ei reageeri neutraalsetele BoJ kommentaaridele, kuid jälgib inflatsiooni puudutavaid kommentaare.

GBP: naela uued madalad tasemed

GBP: naela uued madalad tasemed

Briti nael reageerib nüüd negatiivselt USD survele ja uuendab kohalikke madalseise. Langus võib jätkuda, kui Inglismaa keskpank annab kohtumisel vihjeid majandusprobleemidele. Need võivad olla tarneahela probleemid või inflatsioonisurve suurenemine.

AUD: uus statistikavoog

AUD: uus statistikavoog

Austraalia esitab aruande juhtivate majandusindeksite, tööhõive ja töötuse määrade kohta. Lisaks näeb turg kord kvartalis RBA avaldust ja eelmise koosoleku protokolli. Praegu suudavad rahandusasutused siseriiklike otsustega inflatsioonitõusu pidurdada: see on Austraalia dollarile hea signaal.

Selle nädala kõige olulisem otsus on USA keskpanga kohtumine. Investorid ootavad peale intressimäära tõusu 0.25-0.50% ka regulaatori kommentaare. Samuti peavad oma kohtumised Inglismaa ja Jaapani CB-d.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.