Uus nädal toob kaasa statistikavoo üle maailma, intressimäära üle otsustavad aga euroala ja Austraalia keskpangad. Oleme kindlad, et see uudis võib olla kasulik.

AUD: RBA valmistub intressimäära tõstma

AUD: RBA valmistub intressimäära tõstma

Austraalia reservpank koguneb kohtumisele. Konsensusprognoos näitab, et keskpank võib intressimäära tõsta 20–35 baaspunkti võrra. Praegu on määr 0.35%.

Austraalia reguleeriv asutus on juba andnud märku, et on valmis määra tõstma: mõistatus on vaid muutuse ulatus. Neutraalne otsus laseb AUD-l plaanitud kasvuga jätkata.

EKP: otsuste aeg ei ole saabunud

EKP: otsuste aeg ei ole saabunud

Tõenäoliselt jätab Euroopa Keskpank kursi nullile, kuna arvab, et deiseerimise aeg pole veel saabunud. Tõenäoliselt tõstetakse intressimäära juulis ja praegu käsitleb regulaator meid signaalide alusel. Euro reaktsioonid sõltuvad sellest, mida EKP ütleb, kuid kasvuks pole palju põhjusi.

JPY: uus statistika osa

JPY: uus statistika osa

Uuest statistikaplokist, mida Jaapan kavatseb välja anda, arvestame esimese kvartali SKP-ga, mis on lõplik hinnang. Majandus oleks võinud langeda 1% q/q teadaoleva -0.3% q/q asemel.

Majapidamiste aprillikuu kulutused on samuti uudishimulikud: need võisid aprillis 0.5% langedes aastaga 2.3% langeda. Kodumajapidamiste kulutuste kasv tähendab, et elanikkond on hakanud rohkem kulutama, mis on tulevase SKT tugipunkt. JPY võib kasvada.

USD: silmad inflatsioonile

USA esitab piiratud statistika. Tõenäoliselt vaatavad investorid teavet tarbijahinnaindeksi kohta mais. Arvatakse, et inflatsioon on aprilliga võrreldes kasvanud 0.7% m/ms, mis on peaaegu kaks korda kiirem. Inflatsiooni kiirenemine tähendab, et Föderaalreserv peab tegutsema ja võib provotseerida mõningaid USD liikumisi.

Hiina: kaubandusbilanss ja tarbijahinnaindeksi

Hiina: kaubandusbilanss ja tarbijahinnaindeksi

Hiina avaldab oma maikuu kaubandusbilansi: oodata on mõningast kasvu. Veelgi enam, maailm näeb eelmise kuu inflatsiooni ja PPI-d. Inflatsioon võis veidi kiireneda 2.2%ni aastas, samal ajal kui PPI sisemine pinge oleks võinud märgatavalt kahaneda. Hiina makrostatistika stabiliseerimine võib riskantseid varasid hästi mõjutada.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.