Sel nädalal jääb olulist statistikat napiks, kuigi eri poliitikate kõnesid tuleb palju. See saab olema huvitav.

EUR: Lagarde näitab teed

EUR: Lagarde näitab teed

Sel nädalal annab Euroopa Keskpanga juht Christine Lagarde kommentaari neli korda. Tõenäoliselt leiab turg, millele reageerida, eriti kui kommentaarid puudutavad intressimäära ning krediidi- ja rahatingimusi. EUR on praegu madalseisus, kuid võib kasvada, kui Lagarde on piisavalt kindel.

GBP: tähelepanu SKT-le

GBP: tähelepanu SKT-le

Suurbritannia avaldab I kvartali SKP statistika. Briti majandus kasvas esialgsetel andmetel aasta alguses 1% q/q ja 0.8% aastas. Kui muudetud tulemused osutuvad samadeks kui esialgsed, on GBP-l võimalus kasvada.

JPY: ootan positiivseid uudiseid

JPY: ootan positiivseid uudiseid

Tavaliselt JPY statistikale ei reageeri, kuid on ka erandeid. Jaapan hakkab esitlema suurinvestorite Tankani sentimendiindeksit ehk Q2. Mida tugevam on raport, seda rohkem annab see kindlustunnet Jaapani majandusele. See on omakorda kasulik JPY-le.

Hiina: riskide eest põgenemine on võimalik

Hiina: riskide eest põgenemine on võimalik

Hiina valmistab Caixin PMI tootmist juuniks ja üldist PMI-d. Värske statistika andis märku kasvu aeglustumisest, sest indeks oli langenud alla psühholoogiliselt olulise 50 punkti piiri. Kui langus süveneb, saavad kapitaliturud negatiivse signaali ja mängijad põgenevad riskide eest.

AUD: jaemüük annab märku

AUD: jaemüük annab märku

Sel nädalal avaldab Austraalia vaid ühe olulise näitaja – maikuu jaemüük. Prognoos viitab võimalikule langusele, mis intressimäära tõusu ja üldiselt vaoshoitud majandusperspektiivide ajal oleks negatiivne. AUD võib kukkuda.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.