Sel nädalal hoiavad investorid silma peal USA inflatsiooniparameetritel, Hiinast pärit aruannete voogudel ja regulaatorite otsustel.

Keskpangad: aeg intressimäärasid tõsta

Investeerimine Euroopa pankadesse
Investeerimine Euroopa pankadesse

Uus-Meremaa ja Kanada reservpangad peavad sel nädalal koosolekuid. Mõlemal juhul ootame krediidi- ja rahapoliitika edasist karmistumist. RBNZ puhul kasvab määr 2%-lt 2.5%-le aastas ja Kanada keskpanga puhul 1.5%-lt 2%-le. Need otsused on etteaimatavad, kuid volatiilsus võib kasvada nii NZD kui ka CAD puhul.

Suurbritannia: statistika voog

Riik demonstreerib maikuu SKT-d, tööstustoodangut ja ehitusmahtusid. Inglismaa keskpank esitab aruande riigi krediidivõimekuse kohta. Tõenäoliselt jääb GBP madalseis.

USA: pilgud inflatsioonile

Selle nädala üks peamisi väljaandeid on juunikuu THI. Prognoos on 1.1% m/m pärast maikuu 1% kasvu. See tähendab, et inflatsioonispiraal pöörleb sisse, andes Fed-le signaali intressimäära tõstmiseks. USD võib veelgi kallimaks minna.

Austraalia: AUD on nõrk

Kuidas vahetada AUD / USD valuutapaari?
Kuidas vahetada AUD / USD valuutapaari?

Sel nädalal on kalendris väga aktiivne Austraalia. Riik avaldab CCI juulis ja tööhõive/töötuse määra juunis. Lisaks avaldab Hiina aruandeid, mis võivad AUD-d mõjutada. Praegu on AUD endiselt nõrk ja vähesed asjad võivad olukorda muuta.

Hiina: stabiilsuse tagatis

Hiina valmistab ette terve hulga statistikat: kaubandusbilanss juunis, SKT II kvartalis, tööstustoodang, investeeringud põhivaradesse, töötuse määr ja jaemüük mais. Mida stabiilsemad on aruanded, seda parem on see arengumaade majandusele.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.