Valuutaturg on jätkuvalt pinges: kõikjalt tuleb märke majanduskasvu aeglustumisest, mis sunnib investoreid riske vältima.

EUR: langusvõimalused

EUR: langusvõimalused

Tähtis Euroopa statistika on sel nädalal napp. Heitke pilk Sentixi CCI-le eurotsoonis augustis. Indeks võib langeda veelgi sügavamale kui juulis, sest majandusolukord on halvenenud. Nõrk aruanne jätab EUR-lt aluse ilma.

JPY: palju teavet

JPY: palju teavet

Jaapan esitleb juulis PPI-d (mis eeldatavasti aeglustub) ja inseneriseadmete tellimusi. Samuti näeme panga krediteerimise infot ja Eco Watchersi hetke majandusolukorra indeksit. Reaktsioon statistikale võib olla nõrk ja turg jääb tõenäoliselt keskenduma USD edenemisele. JPY võib hakata uuesti langema.

GBP: SKP võis langeda

GBP: SKP võis langeda

Suurbritannia koostab tootmise ja SKT statistikat. Juunis võis majandus kahaneda 1.2% m/m, kui mais kasvas 0.5%. See on hindade tõusu ja äritegevuse languse tagajärg. GBP jaoks on see halb uudis.

USD: silmad inflatsioonile

USD: silmad inflatsioonile

Lisaks tavapärasele statistikale vaadake USA juulikuu tarbijahinnaindeksit. Eeldatakse, et inflatsioon on kasvanud vaid 0.2% m/m, kui varem oli see 1.3% kuus. See on särav märk Fedi strateegia toimimisest. USD võib langeda.

AUD: äritegevuse langus on halb uudis

AUD: äritegevuse langus on halb uudis

Austraalia näitab juulikuu ärimeeleindeksit ja see on huvitav uudis, sest juunis oli indeks 1. Pealegi tasub üle vaadata ka tarbijate kindlustunde indeks, mis varem langes 3%. Nii ettevõtjad kui ka tarbijad aeglustavad oma tegevust, sest RBA tõstab intressimäära. AUD kogeb loogiliselt survet.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.