See nädal kuulub keskpankadele, kes peavad taas intressimäärasid tõstma, aga ka kommentaare andvatele rahapoliitikutele ja väikesele statistikavoogudele.

Brent: keskendunud OPEC+-le

Brent: keskendunud OPEC+-le

Oodata on OPEC+ kohtumist, kus arutatakse oktoobrikuu plaane. Tõenäoliselt jäävad tsitaadid nagu varem. Brenti hindade jaoks tähendab see sama piiratud pakkumist kui varem ja kasvupotentsiaali.

USD: jõud USD-des

USD: jõud USD-des

Tähtis Ameerika statistika ei ole nii rikkalik kui tavaliselt. Erilist tähelepanu tuleks pöörata tarbijakrediidi mahtude väljaandele. Veelgi enam, paljud rahapoliitika poliitikud kavatsevad esineda kõnedega. USD on tugev tänu nõudlusele turvaliste varade järele.

EUR: horisondid lähevad tumedamaks

EUR: horisondid lähevad tumedamaks

Euroala valmistub eelseisvaks energiakriisiks ja talvehooajaks. Ta avaldab teenuste PMI, investorite usaldusindeksi ja jaemüügiindeksi. Lisaks toimub EKP koosolek, kus kavatsetakse intressimäära tõsta. EUR ei ole välistatud.

AUD: RBA tõstab intressimäära

AUD: RBA tõstab intressimäära

Austraalia keskpanga koosolekul tõstetakse intressimäära tõenäoliselt 1.85%-lt 2.35%-le. Regulaatori eesmärk on jõuda järele Föderaalreservi rahapoliitika käigule ja rütmile vastavalt sisemajanduse mastaapidele ja iseärasustele. AUD sisaldab krediteerimishindade tõusu, kuid mõningaid kõikumisi võivad esile kutsuda RBA kommentaarid.

JPY: devalveerimine kiireneb

JPY: devalveerimine kiireneb

JPY langeb taas, iga päevaga kiiremini. Sel nädalal võib see loota statistika toetusele: Jaapan avaldab teavet leibkondade kulutuste kohta. See indeks oleks võinud kasvada 4.5%, varasemalt 3.5%. See aruanne on globaalse inflatsiooniaruande jaoks juhtiv ja võib jeeni kurssi maha jahutada.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.