Sel nädalal hõljub turg statistikas, aruannetes ja väljaannetes. Võtmeriigid avaldavad maksimaalselt huvitavat teavet, mis peaaegu kindlasti kajastub noteeringutes ja hindades.

GBP: aruannete voog

GBP: aruannete voog

Makromajanduskalendris on eriti aktiivne Suurbritannia. Investorid saavad nautida tööstustoodangu ja SKP aruandeid, tööturu ja hindade statistikat. Augustis võis inflatsioon riigis püsida 10.1% tasemel, mis on kõigi aegade kõrgeim näitaja. Kõik viited olukorra stabiliseerumisele on GBP jaoks kasulikud.

EUR: intressikasvu eufooria saab peagi läbi

EUR: intressikasvu eufooria saab peagi läbi

Euroala avaldab juuliks tööstustoodangu aruande ja indeks võis korraga langeda 1% m/m. Pealegi tasub vaadata ka Saksamaa ja EL-i septembrikuu ZEW ärimeeleindeksit. Mõlemad indeksid võivad olla üsnagi langenud, mis on tarbijahindade kasvu tagajärg. Euro sai pärast EKP otsust kurssi tõsta, kuid see meede ei anna kohest mõju ja see realiseerimine võib eurot kergesti alla viia.

USD: silmad inflatsioonile

USD: silmad inflatsioonile

THI avaldamine USA-s augustis on selle nädala peamiste seas. Eelmisel kuul võis inflatsioon aeglustuma hakata. THI on prognooside kohaselt langenud 0.1% m/m. See tähendaks, et Fedi strateegia töötab. Kui tarbijahindade kasv aeglustub, vabaneb USD osast pingetest.

AUD: Aussie võib taastuda

AUD: Aussie võib taastuda

Sel nädalal avaldab Austraalia palju olulist statistikat, sealhulgas augusti tööturu parameetrid, septembris CCI ja eelmise kuu PMI. Nüüd on AUD taastumas ja kui uudised on head, siis protsess kiireneb.

JPY: keskenduge devalveerimisele

JPY: keskenduge devalveerimisele

Jaapani jeeni devalveerimine on küll aeglustunud, kuid kõikumiste ajalugu näitab, et negatiivne dünaamika võib aktiveeruda igal hetkel. Investorid peaksid USA intressiootustel silma peal hoidma. Föderaalreservi ja BoJ rahastrateegiate erinevus mängib JPY vastu ja mida väiksem on intressimäärade erinevus, seda parem jeenile.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.