Pinge turgudel on taas tõusmas. Nädalale annab tooni Hiina oma statistiliste andmetega, kuid väljakutseid on ka mujal.

Hiina: vararisk

Hiina: vararisk

Hiina valmistub avaldama suurel hulgal majandusandmeid, alates kaubandusbilansist kuni kolmanda kvartali SKP-ni, põhivarainvesteeringute mahu ja välisinvesteeringuteni. Kõik need majandusnäitajad on väga olulised, kuna ootused Hiina statistika suhtes on väga ettevaatlikud ja nõrgenevad. Kui numbrid osutuvad prognoositust väiksemaks, on riskivarade hind kindlasti langemas.

USD: prognoosid tema kasuks

USD: prognoosid tema kasuks

Sel nädalal avaldab USA statistika oma septembris toimuva tööstustoodangu kohta ja annab ülevaate ka oma kinnisvaraturu toimimisest. Tähelepanu keskmes on prognoosid tulevaste intressimäärade tõstmise kohta USA-s. See mängib USD kasuks.

EUR: surve all

EUR: surve all

Euroala tõmbab tähelepanu EL-i septembrikuu tarbijahindade avaldamisega lõpparvestuses. Esialgse prognoosi kohaselt oli inflatsioonimäär 10% YoY, mis on kõigi aegade maksimum. EUR püsib talve lähenedes surve all ja nõudlus kütte järele kasvab.

AUD: kasvavad riskid

AUD: kasvavad riskid

Austraalia on aktiivne ka makromajanduslikus kalendris. Riik esitab oma tööturuandmed, mis näitavad, et töökohtade arvu kasv oli septembris väiksem kui augustis. See seab AUD ohtu, välja arvatud Hiina aruanded.

GBP: keskenduge poliitikale

GBP: keskenduge poliitikale

Kuna Ühendkuningriigis on üha rohkem poliitilisi rahutusi ja probleeme, võib selle nädala statistika tagaplaanile jääda. GBP jaoks on igasugune poliitiline tasakaalustamatus halb uudis ja langusriskid jäävad püsima. Statistikast tasub tähelepanu pöörata septembrikuu jaemüügiandmetele, mis võivad surve alla jääda.


Materjali valmistab ette

Forexi kaupleja, kellel on rohkem kui 10-aastane juhtivate investeerimispankade kogemus. Ta annab oma kaalutud ülevaate turgudest analüütiliste artiklite kaudu, mida RoboForex ja muud populaarsed finantsallikad regulaarselt avaldavad.